POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: ”Hur kommer Blåvitt må och se ut efter den här ödesveckan?”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Häcken 4-0-mål. Resterande mål finns i faktarutan nedan.

GÖTEBORG. Häcken slog IFK Göteborg med 4-1.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Blåvitt gav bort bollen - då small det
IFK Göteborg såg till en början ganska kompakt ut bakåt och stoppade de flesta försök från Häcken att bryta sig igenom centralt. Men man får inte ge Häckens offensiv något gratis för då är den så skicklig att det smäller. Och som det small. Blåvitt gav bort bollen två gånger i den första halvleken (först Oldrup Jensen och sen Starfelt) och båda gångerna gick det otroligt fort för Häcken att ställa om. Bollen gick som på ett snöre mellan spelarna och efter några sekunder låg bollen i nät. Ytterst slarvigt av IFK, fantastiskt effektivt av Häcken.

Irandust bland de bättre på planen
IFK satte säkert sin tro till ett tidigt reduceringsmål i den andra halvleken som skulle ge energi till laget och nerv till matchen. Istället blev det tvärtom. Redan efter några minuter drog Fredrik Oldrup Jensen (hade det jobbigt överlag i kväll) på sig en frispark. På den kom 3-0 till Häcken efter en skarv från Alexander Jeremejeff och lite senare visade Paulinho briljans, avslutade i stolpen och gav en retur som Viktor Lundberg förvaltade till 4-0. IFK Göteborg satte visserligen 4-1 med drygt 20 minuter kvar att spela men det fanns aldrig på kartan att de skulle orka eller klara av att hämta upp underläget. Överlag var det inget snack om saken i kväll, Häcken vann fullt logiskt och fullt väntat. Om någon förtjänar extra beröm i hemmalaget? Möjligtvis Daleho Irandust. Den lurige offensive talangen är en fröjd att se när han får till det och han verkar ta steg för steg under Andreas Alms ledning.

Hur kommer Blåvitt må och se ut efter den här ödesveckan?
Blåvitt har inte vunnit i allsvenskan sedan den 20 augusti. Efter kvällens derby väntar rivalen AIK på torsdag och serietrean Hammarby på bortaplan på måndag. Samtidigt har klubben återigen besvärande och kritiska uppgifter kopplat till Mats Gren att hantera, efter den granskning som Offside släppte natten till måndag. Så hur kommer IFK egentligen att må och se ut efter vad man kan kalla för en ödesvecka? Vad händer om den dåliga resultatmässiga trenden fortsätter (med tanke på motstånd är det inte allt för mycket som talar för många poäng) - och vad kommer just Offside-texten och dess efterspel landa i? Det är många frågor som hänger i luften runt IFK Göteborg och de kan mycket möjligt vara ännu fler om en veckas tid.

Amos stabil trots fyra baklängesmål
Efter att ha fått speltid i svenska cupen mot Torn tidigare i år fick Tom Amos, 20, så göra allsvensk debut för IFK Göteborg under måndagen. Det blev så klart en trist kväll för debutanten, men han ska inte låta sig bli nedslagen allt för mycket av målen som han släppte in. Han kunde inte ha gjort så mycket annorlunda på dem och i övrigt såg Amos stabil ut. Bland annat gjorde han en vass räddning på en frispark med en kvart kvar att spela.

Häckens nye högerback imponerar
Vilken högerback Häcken har hittat i Goodswill Ekpolo. Den Barcelona-fostrade 23-åringen bara öser fram på sin kant och bjuder på härliga inspel i boxen. Han har både fysiken och tekniken, en maskin. Nigerianen ser ut att ha alla förutsättningar för att vara en klasspelare i allsvenskan över tid. Mot IFK Göteborg gjorde han sin åttonde start och sitt andra assist. Mer lär komma framöver från Ekpolo. Noteras bör dock att just i den här matchen kom Victor Wernersson igenom på Ekpolos kant en rad gånger.

Publicerad 2018-09-24 kl 20:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå