POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fem spaningar: Hur många av nyförvärven kan höja Dalkurd?

Foto: Bildbyrån

Dalkurd spelade 0-0 mot Shamrock Rovers och föll på straffar.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Hur många av nyförvärven kan höja Dalkurd? 
Sportchef Adil Kizil tryckte på med nykomlingsklassikern ”en ny av kvalitet till varje lagdel”. Införskaffningen såhär långt: Abdulaziz Demircan (målvakt), Sixten Mohlin (målvakt), Irfan Jasarevic (mittback), Oliver Berg (centralt mittfält), och de nyligen inhämtade Ferhad Ayaz och Younes Bnou Marzouk till de offensiva platserna. 

Två startade idag (Demircan och Jasarevic), där Demircan växte och Jasarevic flöt med bra, men det saknas spelare med beprövad allsvensk kvalitet. Förutsättningen för att Dalkurd ska vara allsvenska även 2019 hänger istället på att Kizil åter har hittat spelare med kvalitéer som andra klubbar inte vill ha eller har missat. 

Det låter som en chansning, men det är den transferstrategin som i stora drag skapat den här truppen tidigare. Det är en av sakerna som Dalkurd ska göra bra.  

Mycket är samma i 3-4-3/3-5-2-Dalkurd
Kebba Ceesay driver fram som central mittback och placerar fina långbollar, Heradi Rashidi stöker loss som höger vingback, Rewan Amin och Ammar Ahmed snittar tillsammans 150-200 smarta lösningar per match, Peshraw Azizi kommer oregelbundet in som en dalkurdsk Bobo Solander, Rawez Lawan gör aktioner allsvensk toppklass när han vill, trebackslinjen störs sällan, ambitionerna i spelet är höga.

Ny tränare och ny stad, men de flesta av grunddragen på plan verkar bli samma som 2017.

Sugita i uppgraderad roll? 
Det var mer förhoppningar än förväntningar på Yukiya Sugita förra året. Japanen kunde göra så uppenbart bra saker, men av olika anledningar så blev det ”bara” nio starter. 

Azurdin Valentic ska ge Sugita fler minuter. Han drog igång bra anfall mot Shamrock Rovers genom att droppa ner, använda ryck och låg tyngdpunkt, och sedan bara göra sitt. Kan nog vara bra nog för att få andra allsvenska klubbars matchplanerat att ha "stoppa Sugita" som en huvudpunkt.  

Mittbacksuppsättningen ska fungera
Ceesay ska kunna allsvenskan, tidigare AIK-ryktade Henrik Löfkvist gav i januari en fin förlängning, Jasarevic ska inte bedömas för tidigt men gjorde inget mot Shamrock för att skapa frågetecken, och Alex DeJohn ska fungera som reserv. 

På centralt mittfält tycker jag inte det är någon tvekan att laget håller. Det borde vara samma sak bland mittbackarna. Frågorna ligger nog längre fram.

Oväntad (?) provspelare i Dalkurd
Jag hade inte sett det rapporteras, utan i minut 60 kom Kristijan Miljevic in. En svensk spelare som sällan nämns: uppväxt i Norrköping, men tidigt i karriären blev det Grekland och där har han varit i nio av de tio senaste åren, bland annat med 25 matcher i högstadivisionen och även med U-landskamper för Serbien.

Nu blev det visserligen en straffmiss, men kan Dalkurd göra plats för honom till någon av de centrala positionerna?

Publicerad 2018-01-30 kl 23:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå