FEM SPANINGAR: "Hur många timmar hade matchen kunnat pågå utan mål?"

UPPSALA. 0-0 mellan Sirius och AIK.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Sirius styrde i första halvlek
Bortsett en relativt farlig frispark av Elias Andersson och ett ribbskott av Paulos Abraham innehöll inte den första halvleken mycket vad gäller skapade chanser. Men det var Sirius som dikterade mycket och hade bollen mest. AIK fick främst fokusera på försvarsspel och hade svårt att etablera spel på offensiv planhalva. Bakåt såg det dock stabilt ut. Sirius, utan Stefano Vecchia, hade svårt att såra gästerna fullt ut.

Ring hade bekymmer
I Nabil Bahouis frånvaro har Erik Ring fått rejält med speltid den senaste tiden. Han har visat upp att han besitter väldigt spännande egenskaper, eftersom han är lång men ändå rörlig och teknisk. Mot Sirius startade han på nytt, men då hade Ring problem. AIK försvarade sig i en form av 4-4-2-/4-2-3-1-uppställning och både som ytter och bakom/bredvid Goitom hade han svårt att hitta rätt i det spelet. Offensivt skapade han heller inte mycket och i paus blev han utbytt mot Bilal Hussein.

Det stank 0-0 hela vägen
AIK höjde sig i inledningen av den andra halvleken och såg för en stund ut att kunna skapa lite oreda för Sirius. Men efter 10-15 minuter började hemmalaget återigen få igång ett rull som stoppade gästerna från farliga attacker. Annat än ett farligt nickläge på en hörna efter en timmes spel skapade dock inte Sirius. Det stank (fy fan vad det stank) hela tiden 0-0 om den här matchen, eftersom Uppsala-laget inte ens var i närheten av att kunna omvandla sitt övertag till 100-procentiga målchanser. Hur många timmar hade den här matchen kunnat pågå utan mål? Otroligt många timmar.

Lagen tog kliv in i allsvenskans ingenmansland
Fem omgångar återstår av allsvenskan och efter det här resultatet har båda lagen tagit ett stort kliv in i allsvenskans ingenmansland. Det ser ut som att det är där de här klubbarna får avsluta året. Väldigt mycket ska till för att Sirius ska kunna kliva om fyra lag och knipa en Europa-plats, och någon risk för nedflyttning för AIK finns inte längre.

Så var Otienos startdebut
Erick Otieno är tillbaka efter sin långtidsskada. Mot Sirius fick det vindsnabba nyförvärvet så göra allsvensk startdebut. Vad han fick ut? Vid några tillfällen i den första halvleken visade han upp sin enorma snabbhet och att den bland annat kan leda till fina inspelslägen från vänsterkanten. Men Sirius högerback Johan Karlsson, 19, hanterade Otieno bra och matchade sin motståndare i löpduellerna. Det blev helt enkelt ingen startdebut som stack ut för kenyanen.

Publicerad 2020-10-29 kl 20:58