Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
41v

Fem spaningar: "I Erlingmark har Blåvitt ett guldkorn"

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg och Halmstad delade på poängen på Gamla Ullevi.
Här är Fotbollskanalens Linus Peterssons fem spaningar från matchen.

Hur sjutton ska Blåvitt kunna fylla luckan efter Albaek?

Mads Albaek har gjort sin sista match på Gamla Ullevi innan flytten till Kaiserslautern. Han kommer bli saknad. Mot Halmstad, precis som i de flesta andra matcher, var han motorn i IFK Göteborgs spel. Det var han som dirigerade och byggde anfall. Dessutom bjöd han på ett av årets vackraste mål när laget behövde det som mest. Dansken har bara tillhört klubben i drygt två år, men ändå hunnit spela till sig en speciell plats i fansens hjärtan. Dels för spelaren han är, men lika mycket för sin personlighet. Det kommer inte bli lätt för sportchef Mats Gren att kliva in genom övergångsfönstret och hitta en värdig ersättare. Särskilt inte med den tunna plånbok han förfogar över. Sådana som Mads Albaek växer nämligen inte på träd.

Halmstad spelade inte som ett bottenlag...

Nästjumbo i tabellen. Det syntes inte på Gamla Ullevi. Halmstad visade snabbt att de hade kommit för att spela fotboll och de gjorde det bra. De stressade Blåvitt, stängde igen de farliga ytorna och skapade själva flera farliga omställningar. Precis som tränaren Igor Krulj hade poängterat inför matchen skickades många bollar in bakom IFK Göteborgs ytterbackar. Där togs de om hand utav finurlige Sead Haksabanovic och kvicke Nikolai Alho. De fick också med sig en poäng tillslut. Den innebär ett nytt steg i rätt riktning.

 

... mycket tack vare Igor Kruljs förändringar

Janne Jönsson har försvunnit (så långt som till Japan) och nye tränaren Igor Krulj har kunnat börja sätta sin prägel på Halmstad. Han har gjort det bra. 4-4-2 har blivit 4-2-3-1 där Alexander Ruud Tveter droppar ner från sin anfallsposition. Det passar honom fint. Tyngden och storleken gör att han lyckas ta emot alla bollar lagkamraterna skickar upp. Som släpande anfallare kommer han oftare rättvänd mot mål och kan kombinera med en ständigt rörlig och hotande Fredrik Olsson på ett bättre sätt. Halmstad och Igor Krulj har något bra på gång.

I Erlingmark har IFK Göteborg ett verkligt guldkorn

Är August Erlingmark bara 19 år? Har han verkligen bara startat två matcher i allsvenskan? Det är svårt att tro när Blåvitt-mittfältaren spelar som han gjorde mot Halmstad. Visst, han behöver jobba på sin passningsfot, men han besitter många egenskaper som gör att hans framtid ser ljus ut. Spelsinnet är den ena. Han står ofta rätt och fattar korrekta beslut. Lugnet är en annan. Han ser aldrig stressad ut. Enkelheten är en tredje. Han krånglar inte till det utan löser varje situation på klokast sätt. August Erlingmark är i den blåvita startelvan för att stanna. Och just nu går det inte att se slutet på hans raketkarriär. Minns att han inte ens hade suttit på bänken i allsvenskan för ett år sedan.

IFK får inte upp farten på hemmaplan

Sex matcher, fem kryss. Vi har pratat om IFK Göteborgs svaga hemmafacit innan, men måste göra det igen. När laget ska föra matcher, sätta fart på tillställningar låser det sig. De har svårt att hitta anfallsvägar och lösningar på problemen motståndarna skapar. Matchen mot Halmstad var inget undantag. Det gick sakta och ofta slutade anfallen med en hopplös långboll. Efter Albaeks drömmål blev det bättre, men de lyckades ändå inte stänga igen matchen och spela hem de tre poängen. Prestationerna på hemmaplan är en gåta Jörgen Lennartsson måste lösa. 1-1 mot bottenlag är såklart långtifrån godkänt.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-07-10 kl 21:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER