POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
14v

FEM SPANINGAR: "Inte samma Christiansen som lämnade efter 2017 - men han ger MFF poäng"

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Christiansens mål mot Kalmar i spelaren.

MALMÖ. Malmö FF vann mot Kalmar FF med 1-0.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Avslutsstatistiken
Enligt Sofascore blev det 22-5 i avslut till MFF:s fördel, och kollar man den mer noggrant så berättar siffrorna en hel del om matchen. 

Fram till att KFF hittade lite momentum i slutet av matchen så var det 22-1, där KFF:s enda avslut var från ungefär 25 meter av Moestafa El Kabir, ett avslut som gick långt utanför mål. MFF kontrollerade detta bra, även om det inte blev mer än några få riktigt bra målchanser. 

Nya men lite samma KFF
Tio omgångar in och det mesta är ungefär som vanligt i Kalmar FF, fast lite bättre. Mer optimism än tidigare år, bröderna Elm driver mycket av laget, defensiven sitter bra, det finns några offensiva idéer och några bra underliggande siffror, men som vanligt så kommer inte målen. Bara Falkenberg har gjort färre mål. 

Nio mål framåt, varav bland annat tre efter hörnor, ett på straff, ett distansskott som tog en kraftig styrning, och ett efter att Bajen-Odilon halkat. 

Bästa målskyttarna i KFF har gjort två mål vardera (Romário, varav ett på straff, och Papa Diouf). Moestafa El Kabir står på noll mål när kontraktstiden snart går ut. Nils Fröling en framtidsspelare. Papa Diouf ser inte ut att bli något mer än en spelare som gör fyra-fem-sex mål på en säsong. Maxwell behöver tid. Det blir inga enkla mål av anfallarna, och undantaget något Marcus Antonsson-år så är det så det har sett ut länge nu. 

Poäng igen för Christiansen
Han är ännu inte samma Anders Christiansen som lämnade MFF efter 2017-säsongen, han sliter med att komma upp i att ha samma höga nivå hela tiden, men han ger åtminstone MFF en hel del poäng. 

Mål mot Vidi och Chelsea, mål i dag och mot AIK förra året, sju assist på 23 allsvenska matcher... Hans poängsnitt sedan han kom tillbaka är det inget fel på för en central mittfältare som ska gå både framåt och bakåt.  

Nytt liv för Eid
Mahmoud Eid var den enda som nog hade kunnat göra mål i KFF i dag, med sin fria nick i slutet av matchen.

Så blev det inte, men Magnus Pehrsson sa efter matchen att han gillade det han såg av Eid. Eid kom som en (relativt till KFF) ganska dyr sista-minuten-värvning sommaren 2016, när KFF hade skadekris, men har mest varit utlånad och inte riktigt passat in. Det här året har han fått nytt liv i Kalmar, och gjorde i dag sin fjärde start för året. 

MFF jobbar med höger vingback
Andreas Vindheim har gått från förstaval till (tillfälligt?) tredjeval som höger vingback. Säsongsinledningen har inte alls varit som han hade velat ha den. Senast startade Eric Larsson, och när han var mittback i dag så var Jo Inge Berget höger vingback. Han har erkänt att han inte alls har kommit upp i normal nivå, i sin första vår som ordinarie och skadefri, och det känns som det är läge för omstart under sommaruppehållet. 

Publicerad 2019-05-19 kl 17:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå