POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Känns som att Lennartsson har kört fast"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Örebro besegrade IFK Göteborg med 4-2. Här är Fotbollskanalens Linus Peterssons fem spaningar efter matchen.

Stort plus till Örebros offensiv...
Fyra mål under de första 36 minuterna. Då ska man såklart ha högsta möjliga betyg. Örebro klev ut på Behrn Arena med en tydlig plan för hur de skulle hota IFK Göteborg (plus till tränaren Alexander Axén för det). Det skulle gå fort och det skulle gå i djupled. Laget sprang åttor kring de blåvita gästerna och ställde frågor de inte kunde svara på. Örebro är ett lag som har blandat och gett under säsongen. De har höga toppar och djupa dalar. Under den första halvleken mot IFK spelade de fotboll på en extremt hög nivå. Efter paus föll de tillbaka, låg tätare och försökte bevakade sin ledning. Det skakade en del, men räckte tillslut hela vägen. 

... men ett ännu större minus till IFK Göteborgs defensiv
Örebro var fantastiskt i första halvlek, visst. Men hur uppträdde IFK Göteborg defensivt? Fyra insläppta mål på 36 minuter. Den sämsta försvarsinsatsen i allsvenskan i år? Ja, kanske. Vid 1-0 tajmade Mattias Bjärsmyr fel och David Boo Wiklander tappade bort markeringen på Besara. Vid 2-0 glömde innermittfältarna bort Nordin Gerzic. Vid 3-0 fick Besara springa helt ensam in i straffområdet. Och vid 4-0 frispelade Sebastian Eriksson Besara med en misslyckad rensning. Det var misstag överallt. IFK Göteborg föll i bitar. Inför mötet hade de snittat ett insläppt mål per match, ett godkänt facit. Nu blev det fyra på 90 minuter...

Nahir Besara lekte fotboll
Plus för Örebros offensiv, minus för IFK Göteborgs defensiv. Nahir Besara förtjänar dock lika stora rubriker. Han gjorde lite som han ville där ute på konstgräset. Involverad i Örebros samtliga fyra mål (tre mål och en assist) och mycket mer därtill. Besara var ostoppbar i den första halvleken. Vid 1-0 och 4-0 visade han upp en iskall avslutsförmåga. Vid 3-0 befann han sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Folk har undrat varför Alexander Axén valt att spela anfallaren, det har sagts att han inte är tillräckligt bra. Mot IFK Göteborg visade han motsatsen. 

Lennartsson rättade till sina misstag - men då var det försent
Sören Rieks upp på topp, Henrik Björdal in till vänster och David Boo Wiklander som mittbackspartner till Mattias Bjärsmyr. Jörgen Lennartsson förändringar i startelvan gav usel effekt. IFK Göteborg var helt vilse i den första halvleken. Ingenting fungerade. I paus gjorde tränaren två byten (Björdal och Diskerud ut, Rogne och Boman in). Rieks flyttades ner till vänster och det såg ut mer som det brukar göra. Då blev spelet också bättre och två mål levererades framåt. Det där 0-4-underläget från första halvlek gick dock inte att hämta ikapp.

Var det här det sista Lennartsson gjorde som Blåvitt-tränare?
Han har varit ifrågasatt under säsongen och ännu inte skrivit på något nytt kontrakt. Efter raset mot Örebro kommer rösterna om Lennartssons avgång höjas ännu mer och frågan är om det inte är dags för klubbledningen att lyssna nu? Det känns som att Lennartsson har kört fast. Visst, spelarna ska ha kritik för att de underpresterar, men tränaren har alltid det yttersta ansvaret. Något måste hända i Blåvitt, det ser bara mörkare och mörkare ut, och med tanke på att den här säsongen redan är förstörd kanske det är lika bra att börja bygga för 2018. Det känns inte som att Jörgen Lennartsson är rätt man att leda IFK Göteborg då.

Publicerad 2017-07-16 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå