Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

FEM SPANINGAR: "Med Holmén kommer Elfsborg lyfta ännu högre"

Foto: Bildbyrån

Elfsborg besegrade Hammarby med 3-0 på Borås arena. Här är Fotbollskanalens Linus Peterssons fem spaningar från matchen.

Holmén väl godkänd i återkomsten
Frågan alla var mest nyfikna på inför matchen: Hur bra skulle Samuel Holmén vara? Svaret: Mycket bra. Innermittfältaren, som vänt hem till Elfsborg efter tio år utomlands, började med att vinna en nickduell mot Jiloan Hamad för att dra på sig en frispark i situationen efter. Under de följande 90 minuterna visade han prov på en säker passningsfot, löpstarka lungor, tydliga ledaregenskaper och ett imponerande närkampsspel. Hans roll som box-till-box-mittfältare passar finfint ihop med Simon Olssons vilja att gärna sjunker ner i en djupt sittande mittfältsroll. Elfsborg har hittat rätt och radat upp sju raka matcher utan förlust. Med Holmén kan de lyfta ännu högre. Nyförvärven i Hammarby då? Mittbacken Mads Fenger gjorde det okej. Innermittfältaren Jeppe Andersen kom in i paus, men satte inget större avtryck.

Hammarby behöver plocka in en ny målvakt
Det har pratats om Johan Wiland och Anders Lindegaard. Och visst behöver Hammarby plocka in en ny burväktare. Nu kunde Ögmundur Kristinsson inte göra mycket på Elfsborgs 2-0 och 3-0, men ledningsmålet gick in alldeles för enkelt i hans hörn. Inför matchen stod Kristinsson på låga 68 i räddningsprocent och han har, tillsammans med laget såklart, bara två hållna nollor i bagaget. Det ska sägas att Kristinsson spelade upp sig i den andra halvleken och stod för ett par fina benparader. Misstagen har dock varit för många för att det ska bli bra i längden. 

Aidoo har allt en modern mittback behöver
Joseph Aidoo kan ha gjort sin sista match för Hammarby mot Elfsborg. Enligt SportExpressen satt flera klubbrepresentanter på Borås Arena för att slutscouta mittbacken. De blev inte besvikna. Hammarby släppte visserligen in tre mål, inte bra, men Aidoo kan knappast lastas för något av dem. 21-åringen har allt en modern mittback behöver och visade upp det på Borås Arena. Han är brytningssäker, följsam, snabb och besitter en bra uppspelsfot. Det känns bara som en tidsfråga innan han spelar i en bättre liga än allsvenskan. 

Nilsson allsvenskans målfarligaste mittback
När Joakim Nilsson bankade in 2-0 efter tolv minuter klev han upp på fyra gjorda mål 2017. Det är lika många som Pawel Cibicki och Issam Jebali för att nämna några. Då ska vi komma ihåg att Joakim Nilsson är mittback. Imponerande. Den försvarsspelare som närmast skuggar Nilsson i skytteligan är IFK Göteborgs Emil Salomonsson med tre straffmål. Nilssons 2-0-mål förresten, vilken kanon! Han drog till direkt på Samuel Holméns upplägg och fick se bollen borra sig in i det bortre krysset. Karriärens vackraste?

Lundevall har hittat superformen
Simon Lundevall är 28 år, men tycks bara bli bättre och bättre. "En late bloomer". I fjol noterades yttermittfältaren för fyra mål och tio assist. Han är redan uppe i fem mål och sex assist i år. Mot Hammarby blev de två fullträffar. Först tunnelsköt han in 1-0, sedan borrade han in 3-0 i det bortre hörnet. Distinkta avslut när chanserna väl dök upp. Pa Dibba i Hammarby borde se och lära. Det känns som att det blir farligt varje gång Lundevall tillåts komma rättvänd mot mål. På de tre senaste matcherna har han gjort fem poäng. Snacka om formtopp.

Publicerad 2017-07-17 kl 21:09

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER