POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5d

FEM SPANINGAR: "MFF är inte tillräckligt bra, tillräckligt ofta när Bachirou saknas"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från IFK Göteborg-Malmö FF.

GÖTEBORG. IFK Göteborg och Malmö FF kryssade i ett möte som slutade 0-0.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från stormötet.

Dags för Alhassan Yusuf igen
Jag skulle tippa att Sebastian Ohlsson lägger detta i facket med hans karriärs bästa matcher. Sören Rieks fick knappt något gjort i dag, och det var en av flera defensiva ansvar som Ohlsson låg bakom, samtidigt som han även öste på framåt. 

Men Alhassan Yusuf? Inte nödvändigtvis bäst på plan och inte bara en stor talang, utan också en stor spelare. Det finns knappt någon situation där han inte kan ta sig ur med bollen. 

Dags för Bonke Innocent igen
Erdal Rakip eller Romain Gall från start på centralt mittfält? Uwe Rösler valde... Bonke Innocent. Noll spelade minuter i år. Helt utfryst. Senast han spelade? Det var också på Gamla Ullevi, i höstas, och då blev han utbytt i minut 44. Efter det har vi inte sett honom och han hamnade igen i en sådan där period där vi snarare väntade på när han skulle lämna.

Det vi har lärt oss förr är att Innocent aldrig försvinner, utan kan alltid hitta vilja och möjligheter att komma tillbaka. I dag fick han 90 minuter och blev vald till den officiella "Matchens spelare" i MFF.

Inget flyt
MFF är inte alltid bra när Fouad Bachirou är med, men MFF är inte tillräckligt bra, tillräckligt ofta när Bachirou saknas. Det här var ytterligare en match (utan Bachirou) där MFF totalt sett inte hade tillräckligt av det där ”flowet” som de har pratar om på mittfältet. Det känns som Uwe Rösler fortfarande har lite att fundera på kring alla centrala mittfältare.

I dag var det åter en match där bland annat Rösler och Markus Rosenberg erkände att MFF har problem i spelet. Rösler pratade också om att den vänstra delen av laget, med bland annat Arnor Traustason och Sören Rieks som har varit så framgångsrika ihop, inte alls fungerade i dag. 

Ytorna centralt
På tal om centralt mittfält: en annan del till att MFF inte fick det där offensiva flytet var att Rösler valde mer defensivt lagda Innocent och Oscar Lewicki centralt. Han sa på presskonferensen att det berodde på att man ville stänga ner IFK:s offensiva fyra, som ofta kommer i fina kontringslägen som har legat bakom många IFK-poäng i år. Poya Asbaghi sa att det valet ”speglar matchbilden helt och hållet”. 

Ett val för Asbaghi
Senast Robin Söder, som då gjorde det bra. I dag Lasse Vibe, som klarade med 60 minuter. Anledningen till att Asbaghi gjorde det anfallsvalet var att det är tätt med matcher och han vill fördela minuterna rätt. Det vi har sett i vår är att Blåvitt har två bra anfallare att välja mellan, även om ingen av dem fick ut tillräckligt i dag. 

Publicerad 2019-05-16 kl 22:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå