Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "När hade allsvenskan senast en så bra trupp?"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Malmö och Kalmar i klippet.

Malmö FF fullständigt krossade Kalmar hemma på Swedbank Stadion. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

MP växer in till att bli Malmö FF

Jag ska villigt erkänna att jag satte flera frågetecken när jag såg startelvan. Samtidigt som många pratar om ett ”turligt MFF” i år så får man inte missa hur många gånger Magnus Pehrsson överraskat med en startelva som fungerat bättre än väntat, eller skiftat om under matcherna till flera steg bättre. Tyvärr för MFF är FK Vardar borta ett av undantagen.

Men. Pehrsson har i år haft ett fotbollsöga som många av oss helt enkelt saknar. MFF har i år blivit tydligare på planen, extremt bra matchcoachning, tagit fler poäng, och blivit flera steg mer professionella med exempelvis träning.

Dessutom blir MP mer och mer ”Malmö FF” i sina intervjuer. Fötterna på jorden, men kaxig. MFF vann med 6-0 och det är svårt att säga exakt hur bra de var, men Pehrsson gav ett bra svar på hur många som briljerade:

- Ungefär 14 stycken.

Jeremejeff en av de som stack ut mest


Tanken är att Markus Rosenberg ska starta i anfallet, och att Jo Inge Berget och Carlos Strandberg slåss om sista platsen. Detta med Kingsley Sarfo och Pawel Cibicki som goda alternativ. Alexander Jeremejeff kan nästan hamna ner på alternativ nummer 7.

Men Jeremejeff gör det ofta bra nästa han startar. De elva senaste starterna har inneburit sex mål och tre assist, höga siffror för en anfallare där starterna och speltiden har varit rejält spridd. Hans kroppspråk lurar ibland, men Magnus Pehrsson har gillat att använda Jeremejeff när han förväntar sig låga motståndarförsvar och det har ofta fungerat.

Biskupovic förödande mot MFF – Dyrestam nästa match?

Generellt sett har Biskupovic varit en stabil och nyttig mittback för Kalmar FF. Bastant och smart. Mot Malmö FF har det dock gått matchförödande fyra gånger.

Förra året gjorde han tre dåliga rensningar som gjorde att MFF tog ledningen i cupen (och vann), och i två matcher kvitterade i allsvenskan (och gick oavgjort). Den här gången missade han en tackling. Straff, 1-0 MFF. Han släppte också förbi sig Jeremejeff, kanske med rädsla för att dra på sig en till straff. 2-0. Han fällde Erdal Rakip. Straff, 3-0 MFF. Jag tappade räkningen på om han skulle ha gjort något på de övriga målen.

Nyförvärvet och den mer rörlige Mikael Dyrestam, idag inte spelklar, körs väl in bredvid Viktor Elm nästa match?

Nu testas Bergstrand


Nanne Bergstrand har blivit fullständigt överkörd tidigare i KFF, bland annat med 2-7 mot Helsingborg år 2012, eller de två raka 0-5-förlusterna 2007. Han lyckades också få det här laget att vinna tre raka matcher, trots den usla våren och en usel start på höstsäsongen.

Frågan är hur mycket konkreta saker han kommer att förändra nu? Hur mycket kommer han gå på lagets tre raka segrar, och hur mycket kommer han att behöva skaka om efter en 0-6:a? Och hur kommer spelargruppen hantera ett sånt här nederlag? Bergstrand själv var lugn på presskonferensen, ”tusen lag har varit i liknande situationer tidigare”. Henrik Rydström pratade istället om att slita av sig huden, hänga upp den på ett kors i några timmar, och sedan ta på det igen för att gå vidare.

Förmodligen liknande tankar, men olika ordval. 

När hade allsvenskan senast en såhär bra trupp?


Idag satt Behrang Safari, Magnus Wolff Eikrem, Kingsley Sarfo, Rasmus Bengtsson, Mattias Svanberg, och Bonke Innocent på bänken. Samtidigt saknades Markus Rosenberg och Carlos Strandberg.

I en tidigare allsvensk period med ”Real Malmö” runt 2004, ”Real Göteborg”, och ett Djurgården tidigt 2000-tal med stora truppsatsningar, så kan man ändå inte fråga om detta är en nivå över? Och då får vi komma ihåg att Daniel Andersson verkade försöka lösa en eller två till stora köp innan transferfönstret stängde. Och lägg där till att Pehrsson verkar kunna få ut starka prestationer av nästan varenda spelare i truppen.

Publicerad 2017-08-11 kl 21:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons