POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "Nu är guldet Malmös att förlora"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från derbyt i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hammarby slog Djurgården med 2-1 under söndagen.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Det defensiva bräckte det offensiva i första halvlek
Det var Djurgården som inledde det här derbyt bäst. De blårandiga var mer påknäppta till en början och Hammarby såg inte helt bekvämt ut. Det skvallrade i alla fall kroppsspråket hos spelarna om. 10-15 minuter in i matchen var hemmalagets övertag dock inte så tydligt längre. Hammarby började få igång sitt passningsspel och hitta vägar fram på offensiv planhalva, samtidigt som Djurgården började slarva i sitt passningsspel, och det resulterade i ett mer böljande spel. Totalt sett var hemmalaget kanske snäppet vassare i första halvlek, men bortsett ett bortslarvat tre mot två-läge (Buya Turay borde ha passat Ajdarevic och skapat ett friläge) saknades de riktiga farligheterna. Båda lagen var stabila defensivt, och i ett läge där poängen betyder så otroligt mycket fick offensiven hos stå tillbaka något.

Minuterna som avgjorde
Tidigt i den andra halvleken blixtrade Hammarby till. 

I den 53:e minuten blev den så kompakta blårandiga backlinjen utspridd vid en grönvit andravåg och ett perfekt inlägg och en perfekt avvägd löpning senare rasslade det i nätet bakom Tommi Vaiho. Simon Sandberg till Nikola Djurdjic = 1-0.

Bara minuter senare slarvade Elliot Käck bort bollen. Sandberg högg och frispelade Alexander Kacaniklic, som kyligt placerade in 2-0.

Djurgården dippade i koncentration och skicklighet under en kort stund - och det kostade.

Dramatiskt till slut
Hammarby såg ut att kunna gå mot en behaglig derbyseger efter 2-0, men med en halvtimme kvar att spela visades Jeppe Andersen ut och då fick hemmalaget, tillsammans med de blårandiga på läktaren, viktig energi. Emir Kujovic byttes in och Djurgården matade på med bollar framåt i planen. Med en kvart kvar att spela reducerade Mohamed Buya Turay till 2-1. Helt plötsligt blev det en oerhörd dramatik på Tele2 Arena och Djurgårdens slutforcering resulterade i en hel del farligheter inne i offensiv box. Men väl där inne gjorde Davor Blazevic ett fint jobb i Bajen-kassen och bollen ville inte studsa hemmalagets väg. Själva kvitteringsförsöket var det inget fel på och sett över hela matchen gjorde inte Djurgården något dåligt derby.

Nu är guldet Malmös att förlora
Malmö FF ska vara storfavorit till SM-guldet inför varje säsong, med tanke på de förutsättningar som klubben har. Sett till kvaliteten på deras trupp skulle jag också säga att guldet nu är MFF:s att förlora. I och med den himmelsblå segern över IFK Göteborg under söndagen har allsvenskan en ny serieledare och det kommer svida rejält för MFF om de skulle sumpa den chans som uppenbarat sig efter Djurgårdens derbyförlust. De har både Hammarby och AIK kvar att möta, samtidigt som de ska fortsätta att jaga en slutspelsplats i Europa League, men det nuvarande läget lägger alldeles oavsett över all press på Uwe Röslers mannar.

Bra insats av Kristoffer Karlsson 
Precis som domarna i allsvenskan överlag har Kristoffer Karlsson stått för en rad missar och uppmärksammade beslut den här säsongen. Domarna ska ha kritik för vad de presterat det här året, men därför var det också skönt att snackisen om deras nivå inte behövde bli ännu större när en match av den här digniteten nu spelades. För Karlsson gjorde en väldigt bra insats på Tele2 Arena. Han lade ribban för gula kort på en bra nivå, var konsekvent i sitt beslutsfattande och behöll lugnet när det blev käbbel. Han lät sig inte dras med i derbyhetsen och utvisningen på Jeppe Andersen var exempelvis korrekt.

Publicerad 2019-10-06 kl 19:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå