Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: ”Nu är ÖFK största utmanaren till Dif”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

STOCKHOLM. Djurgården och Häcken spelade 1-1 under söndagen.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Jämn första halvlek
Häcken hade mycket boll under inledningen av matchen. Djurgården tog över på den fronten efter en stund. Den första halvleken var jämn och egentligen gjorde båda lagen en okej insats de första 45 minuterna. Djurgården saknade den där riktiga skärpan i sista tredjedelen men gjorde annars en godkänd hemmahalvlek. Häcken såg lite vassare ut när de väl stack upp i anfall och därför förvånade inte 1-0 mig, även om 1-1 i paus kanske speglade matchbilden lite bättre.

Bra match - från båda lagen
Matchbilden höll i sig i den andra halvleken, med skillnaden att det blev lite mer intensivt mot slutet och att båda lagen skapade flera lägen som egentligen borde ha lett till mål. Ja, både Özcan Melkemichel och Mikael Stahre kunde, med rätta, vara relativt nöjda med sitt respektive lags insats när de mötte oss i pressen efteråt. Samtidigt var ju ingen av tränarna, av förklarliga skäl, helt belåten över poängen. För nu har man helt plötsligt bjudit in Östersund i kampen om den sista Europa-platsen.

…och nog ska de se upp för ÖFK
Det alla just nu tänker på är ju inte hur den här matchen egentligen såg ut. För det kommer inte spela någon stor roll i slutändan. Allt handlar om den där åtråvärda Europa-platsen, som Djurgården har ett grepp om inför de två sista omgångarna. Dif har Jönköpings Södra (hemma) och Kalmar (borta) kvar att möta, medan Häcken ska ställas mot Kalmar (hemma) och Malmö (borta). Östersund i sin tur avslutar mot Elfsborg (hemma) och Jönköpings Södra (borta) - och frågan är om inte ÖFK är främsta utmanaren till Djurgården nu. Potters mannar lär sukta efter mer Europa-spel efter framgångarna i Europa League och även om svenska cupen finns som en räddningsplanka är allsvenskan så klart vägen att föredra för klubbarna. Jag tror fortfarande att Djurgården kommer dra det längsta strået men pressen är stor på klubben och vacklar de är nog inte ÖFK sena på att hugga.

Djurgårdens joker i Europa-kampen
För lite mer än en månad sedan meddelade Djurgården att säsongen var över för Kerim Mrabti. Men det var den inte, skulle det visa sig. För mittfältarens rehabilitering efter lårskadan har gått så pass bra att han kunde göra comeback mot Häcken. I den 55:e minuten hoppade Mrabti in och det beskedet kan bli direkt avgörande i kampen om en Europa-plats, menar jag. Mrabti har spetskvaliteter och en benägenhet att göra poäng som höjer Djurgården en nivå. Inlånade Gustav Engvall är ur form och resterande anfallare i truppen har knappt levererat alls i år (sportchef Bosse Andersson har en hel del att fundera på i vinter när det gäller anfallare), så Mrabtis comeback kunde inte ha kommit i ett mer passande läge för Djurgården.

En av Paulinhos sista ”shower” i Häcken?
Häcken har erbjudit honom ett förlängt kontrakt, men frågan är hur det är upplagt med tanke på hans skadebenägenhet och ålder? Samtidigt visar bland annat Hammarby intresse. Så det här kan mycket väl ha varit en av Paulinhos sista shower i Häcken. Det är bara att hålla tummarna för att han oavsett vad som händer blir kvar i allsvenskan, för när 31-åringen är som bäst är det få offensiva spelare i den här serien som är bättre. Själv säger han att det är just i Sverige han vill spela även i fortsättningen, men att han ska fatta ett beslut om framtiden först efter säsongens slut.

Publicerad 2017-10-22 kl 22:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons