Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Rodic en injektion för Bajen
Hammarbys senaste värvning kan mycket väl bli guld värd. Vladimir Rodic gjorde sin tredje match för Hammarby - och låg bakom det mesta.

Först fixade han straffen till 1-0, sedan spelade han fint fram Nikola Djurdic till 2-1, och i början av andra halvlek var han nära en riktigt fin assist när han snyggt med höger yttersida frispelade Muamer Tankovic, som dock missade.

Rodic var bäst på planen, ville mycket, ville framåt och sårade Dalkurd flera gånger. Samspelet med lojale slitvargen Nikola Djurdjic var lysande och det märktes att duon har spelat tillsammans tidigare.

De John var inblandad i alla målen
Först fick Hammarby en felaktig straff efter att Vladimir Rodic ramlat i en situation med De John, en situation som skedde utanför straffområdet och där det dessutom knappt var kontakt mellan spelarna. Sedan gick mittbacken De John upp på en hörna och tryckte in 1-1. Precis innan halvtid var det De John som tappade markering på Nikola Djurdic som nickade in 2-1 till Bajen.

I andra halvlek var De John nära att skicka in 3-1 i eget mål, men bollen gick tätt utanför. Bajen gjorde 3-1 och det var väl inte helt och hållet De Johns fel, men han var med i situationen när bortalaget ställde om med en lång boll och försvararen hängde inte med Imad Khalili som frispelade Junes Barny som enkelt placerade in bollen i mål.

Som om det var nog. På tilläggstid smög De John upp och tryckte in 2-3.

Ja, det var minst sagt en händelserik dag på jobbet för Alexander Ray De John.

Svagt beslut av domare Lindgren
För det första var det tydligt att situationen vid straffen till 1-0 var utanför Dalkurds straffområde. För det andra var det också ganska tydligt att De John knappt var när Rodic som ändå föll och fick straff.

Väldigt tungt för Dalkurd att åka på 0-1 på det sättet.

Lindgren höjde sig efter misstaget och gjorde sedan en bra match.

Ser dystert ut i tabellen - men Dalkurd visade ändå ljusglimtar
Nye tränaren Johan Sandahl har fått bättre ordning på Dalkurd. Talang finns i en hel del spelare men kollektivet har inte fungerat. Mot Hammarby såg det stundtals helt okej ut, speciellt för att vara ett bottenlag, och främst i andra halvan av första halvlek.

Presspelet var helt okej, tillräckligt bra för att då störa Hammarby, och spelarna jobbade tillsammans. Vid en jämförelse med bottenkollegan Trelleborgs insats mot AIK så var det här bättre av Dalkurd som ville något.

Dalkurd ville gärna anfalla på sin högerkant och sätta press på Hammarbys fladdriga vänsterback Neto Borges. Gång på gång satte man press där och Borges hade en del problem i defensiven. Det var på den kanten hemmalaget fick sin hörna som ledde till 1-1, ett mål där Borges var en av två som missade att få bort bollen.

Anfallaren Ahmed Awad var bra i defensiven och presspelet, och lurig och skapade en del i offensiven, och på mittfältet var Robin Tranberg och Henrik Löfkvist bra.

Det som saknades var spets framåt, något som kan bli lagets fall den här säsongen.

I andra halvlek tog Hammarby över mer och mer och visade att man är ett bättre lag. Nu var det en tuff match för Dalkurd och det ska bli intressant att se laget mot sämre motstånd, för det såg stundtals okej ut.

Alla trodde att Norrköping var borta från guldkampen
Det jublades rejält i Bajens klack när deras lag gjorde mål mot Dalkurd, men frågan är om det inte lät högre när det ropades ut att IFK Göteborg tagit ledningen med 1-0 mot IFK Norrköping? Inte så konstigt. Då var Bajen åtta poäng före Norrköping, och Norrköping är tio poäng efter AIK.

Men "Peking" gav sig inte utan visade styrka och vände och gjorde två mål på tilläggstid. Nu är Norrköping sju efter AIK och fem efter Bajen. Så än går det inte att räkna bort Norrköping.

Publicerad 2018-08-27 kl 21:06

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.