FEM SPANINGAR: "Så uppenbart orimligt att det skulle bli Beijmo"

Malmö FF besegrade IFK Göteborg med 1-0 på Stadion.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Så uppenbart orimligt att det skulle bli Beijmo
Det såg ut att bli fjärde raka starten där Felix Beijmo skulle bli tidigt utbytt. Sommarlånet hade en fin start i MFF, men har efter det haft svårt. Den här gången gav Beijmo knappt något alls till offensiven, och med Jo Inge Berget på bänken så kändes det som en nedräkning till ett byte.

Så dök Beijmo upp efter en timme, nickade in 1-0, och målet drog MFF förbi Beijmos forna klubb Djurgården i tabellen, samtidigt som det var (en småskadad) Sören Rieks som blev utbytt mot Berget några minuter senare.

23-5
Visst hade IFK Göteborg sina kontringar, visst hade Robin Söder kunnat styra in en boll från nära håll, visst fick de en utvisning tidigt i andra halvlek.

Men MFF vann också skottstatistiken med 23-5, varav 11-1 på mål, och i slutändan var MFF det klart bättre laget.

Aiesh vs Knudsen
Hosam Aiesh har blivit en av de stora motståndarkaraktärerna på Stadion de senaste åren. Sällan den avgörande spelaren, men ofta den som skapar frustration hos hemmapubliken och som fixar varningar på MFF-spelare. Samma sak i dag, mot Jonas Knudsen som behövde bytas ut redan efter 49 minuter.

På samma kant bjöds det även på Rieks mot Sebastian Eriksson. En inte lika tydlig spelmässig duell, men Eriksson gillade att skapa hetta och smällar så länge bägge var där ute.

Klipp och klistra
Sebastian Eriksson var först högerback, sedan mittback. Nzuzi Toko var åter högerback. Emil Holm var högerback förra matchen.

IFK Göteborg har ändå fått det att fungera rätt okej, trots förlusterna av Carl Starfelt och Sebastian Ohlsson, men man ser varför Pontus Farnerud säger till GT att nya försvarare är prio i vinter. Just nu blir det mest att bara hitta tillräckligt många som kan spela i försvaret.

Eric Larsson
Passande nog en av de bästa på plan, som mittback igen, i sin första hemmamatch mot IFK Göteborg sedan misstaget våren 2018. Han var mer offensivt kapabel än nästan alla andra i MFF, och hade kunnat få in något av sina långskott. Det hade varit fint om han hade fått bli matchvinnare i dag, just efter den matchen våren 2018 och hur han tagit steg uppåt efter det.

Publicerad 2019-10-06 kl 20:03