IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Rättvis Mjällbyseger
MFF inledde med att ha total kontroll i första halvlek och tillät knappt gästerna att komma in på den egna planhalvan. Dock skapade inte hemmalaget tilläckligt med chanser och David Löfquist skruvade in ledningsmålet fem minuter innan pausen på en fantastisk frispark. Åtta minuter in i andra halvlek misslyckades MFF med att få undan bollen efter ett Mjällby-inkast och Jesper Gustavsson sköt in 0-2 på uppstuds. Den regerande svenska mästaren hade under en period efter målet ett ordentligt tryck mot Mjällbys målvakt Samuel Brolin, men gästerna behöver inte be om ursäkt efter en i slutändan rättvis seger.

Sarr missade för mycket
MFF kommer mönstra två olika startelvor i matcherna inför gruppspelet i svenska cupen nästa helg. I dagens genrep fick Amin Sarr spelade 90 minuter som anfallare i MFF:s 4-2-3-1-system. 19-åringen borde gjort mål när Toivonen nickade fram till bollen strax innan paus – men träffade ribban. Kort efter pausvilan visade Sarr sin kraft och löpstyrka när han trängde sig förbi Mjällbys sista försvarare och kom till ett friläge, avslutet gick dock rakt på Samuel Brolin. Sarr sköt sedan ett halvläge högt över. Han borde gjort minst ett mål för att stärka sina aktier i kampen om den ordinarie forwardsplatsen. Men bortsett från missarna var Sarr mer delaktig i spelet jämför med de två tidigare försäsongsmatcherna, låt vara att han behöver lära sig dra isär ett försvar ännu mer. I nästa träningsmatch mot Falkenberg kommer Adi Nalic med all säkerhet få chansen på topp när MFF vilar elvan som mötte Mjällby.

Grunderna sitter kvar i Mjällby
Laget från Listerlandet nådde en historiskt hög placering förra året och slutade femma som nykomling. Då fick Marcus Lantz ändå gå och hans assisterande Christian Järdler tog över som huvudtränare. Mjällby har tappat flera spelare från startelvan sedan i fjol, vilket på förhand gör det nästan omöjligt för Järdler att upprepa fjolårets succé. Men på Malmö IP visade hans lag att grunderna fortfarande sitter säkert i 3-5-2-uppställningen. Mjällby är trygga defensivt och när det stormade som mest kring det egna målet stod Samuel Brolin för några viktiga räddningar. De kommer förstås sakna Moses Ogbus alla mål. Men effektiviteten de visade idag är imponerande.

Ingen vinst hittills..
Malmö FF har spelat tre matcher på försäsongen och inte vunnit någon. 2-2 i mötena med Kalmar FF och Ettan-laget IFK Malmö följdes upp med en ny match där MFF släppte in två mål. Tränaren Jon Dahl Tomasson la efteråt inte så mycket vikt vid målsnittet bakåt. Han pekade på att kemin mellan spelarna inte är det viktigaste så här tidigt på säsongen. I försvarsspelet har MFF ändå formerat hyfsat ordinarie mittbackspar, undantaget Pavle Vagic och P19-spelaren Emil Lindman som spelade andra halvlek mot KFF.

… kommer inte oroa MFF
I den matchen tappade också MFF en 0-2-ledning. Dessförinnan bjöd laget på ett anfallsspel som bitvis såg oförskämt bra ut för att komma i den andra försäsongsmatchen. Malmö FF-spelarna pratar gärna om att grunderna i Jon Dahl Tomassons så kallade spelprinciper sitter; nu gäller det att finslipa på detaljerna för att öka styrkeförhållandet till konkurrenterna. Det bästa presspelet i allsvenskan kan bli ännu mer koordinerat, liksom rörelsen i spelet med boll. Därför har också MFF lätt att skaka av sig en förlust i det här skedet av försäsongen.

Publicerad 2021-02-12 kl 20:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.