FEM SPANINGAR: "Selmani kan bli en ny publikfavorit"

Astrit Selmani levererade direkt. Akinkunmi Amoo var nästan fantastisk. Oscar Pettersson bjöd på matchens delikatess.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar efter 3-3-matchen mellan Hammarby och Akropolis.

Selmani levererade direkt
Det finns potential till en ny publikfavorit. Astrit Selmani är en målskytt, framspelare och samtidigt en lojal lagspelare som arbetar hårt. Det visade han i Varberg förra året, och det visade han även i sin första match för Hammarby.

Selmani var en av elva Bajen-spelare som hoppade in i halvtid. Till en början visade anfallaren upp ett hårt jobb i defensiven, och offensivt fanns det något läge där han kunde ha blivit fri i djupet om Akinkunmi Amoo hade fått fram bollen.

Efter 35 minuter på planen kom chansen, och då tog han den. Från vänsterkanten skickade Vladimir Rodic in bollen längs marken, Selmani löpte mot första stolpen, vann duellen mot sin försvarare och tryckte in 2-2.

Sju minuter senare var det ombytta roller. Selmani fick bollen till höger och satte in ett inlägg som nådde Rodic som satte 3-2.

Efter matchen berömde tränaren Stefan Billborn sin nye anfallare för att han direkt tagit för sig på träningar och i omklädningsrummet och driver på sina lagkamrater.

En spelare som var intressant att se
Ingen i Hammarby spelade mer än 45 minuter. Då var det inte så många som glänste. En som dock såg intressant ut var 20-årige Aziz Outtara Mohammed som spelade mittback i första halvlek. Det kanske är att ha höga förväntningar men vid något tillfälle där han gjorde något med bra med bollen så flög tankarna iväg till Odilon Kossounou, som Bajen sålde till Club Brugge i maj 2019. För ett år sedan skrev Aziz Outtara Mohammed på ett fyraårskontrakt med Hammarby och förra säsongen var han i Frej. Stefan Billborn och Jesper Jansson måste nog leverera i år och då är frågan om det finns tid och tålamod att chansa med spelare som Aziz? Mot Akropolis var han följsam och bra i en mot en-spelet och satte några gånger upp bollen fint.

En spelare som nästan var fantastisk
Akinkunmi Amoo hoppade in på högerkanten och började med att göra en helikopterfint (eller om det heter snurrfint?). Han var kvick, hade en låg och fin tyngdpunkt och var jättebra hela vägen fram till de avgörande lägena där han var svag och slog bort flera bollar som han försökte sticka fram till lagkamraterna. Amoo var själv fri en gång men sköt då rakt på Akropolis målvakt.

Svag defensiv gjorde att det blev tre insläppta
Akropolis gjorde tre mål och varje gång var Hammarbys försvar svagt. Vid 1-0 så slog Nicklas Lindqvist in bollen från vänster och förbi hela Bajens försvar. Vänsterbacken Theodor Johansson tappade markering och längst bort blev Andrew Stadler ensam och gjorde mål.

Vid 2-1 spelade Akropolis sig igenom Hammarbys mittfält, Christian Rubio Sivodedov slog in bollen bakom Richard Magyar och Axel Sjöberg som inte var tillräckligt vaken. Stadler dök återigen upp bakom och smällde upp bollen i Dovins första stolpe.

… och sista målet var matchens delikatess
Akropolis gjorde 3-3 i den 87:e minuten. Och det var riktigt snyggt (och svagt av Bajen). Mattias Bouvin kom rättvänd och slog en perfekt bollen mellan mittback Richard Magyar och vänsterback Axel Sjöberg,  Oscar Pettersson blev fri en bit ut till vänster i straffområdet, Oliver Dovin tog några steg ut från mållinjen och Pettersson lyfte bollen iskallt över målvakten.

Publicerad 2021-02-03 kl 17:22