FEM SPANINGAR: "Snacka om ödesmatcher som väntar för Blåvitt"

STOCKHOLM. Hammarby besegrade IFK Göteborg med 3-0.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Blåvitts material är för svagt
IFK Göteborg skulle lyfta den här säsongen genom en attraktiv och spelande fotboll. Problemet är bara att man inte har material för det. Därför ligger man där man ligger. Nu, för att undvika kval och ett stort fiasko, skulle man behövt spela ett mer fysiskt och direkt spel. Problemet är att man inte har material för det heller.

I 1-4-förlusten mot Häcken hade man inte tillräckligt med kvalitet vilket gjorde att Blåvitts spelare blev stressade och gav bort passningar centralt så att man åkte på baklängesmål. Så mot AIK ställde Poya Asbaghi upp med 3-4-3, men vägrade i den första halvleken att spela in på de centrala mittfältarna, utan när Blåvitt väl fick låna bollen så slogs det långt på lille Robin Söder.

Mot Hammarby fick man återigen knappt låna bollen. Den första halvleken var ganska lik den första mot AIK. Bajen var fullständigt överlägsna i 35 minuter. Blåvitt fick inte tag i motståndarna och när man väl fick låna bollen vågade man inte spela… eller så hade man inte kvalitet till det.

Bajen hade mycket högre tempo och kvalitet. Men så tappade hemmalaget fokus i slutet på första halvleken och bjöd på två bra chanser, men så var det ju det med Blåvitt och kvalitet. Materialet är helt enkelt för svagt för att klara av att rå på bra lag i allsvenskan.

Snacka om ödesmatcher som väntar för Blåvitt
Blåvitt har inte vunnit på sina sex senaste matcher. Man har 1-9 på sina tre senaste. Bara fyra poäng ner till kval. Nu väntar Trelleborg hemma och BP borta. Där är det bara vinna som gäller. Men med det spelet laget har visat upp det senaste så är det inget som är givet.  Men det är nu som vilja, mod och attityd måste plockas fram. Inte

Viktiga tre poäng för Hammarby
Efter 0-1 mot Elfsborg (trots många chanser), 0-1 mot AIK, 1-1 mot Sirius, 1-3 mot Djurgården så var 3-0-segern mot IFK Göteborg väldigt viktig för Bajen. Nu är laget trea igen och två poäng efter IFK Norrköping. Dessutom såklart viktigt att visa att man kan göra mål igen. Det har Bajen haft problem med det senaste. Det har sett väldigt bra ut fram till sista tredjedelen och man har haft sina chanser. Nu blev det tre fullträffar och ökat självförtroende.

Djurdjic viktig men längesedan han blev målskytt
Nikola Djurdjic har gjort elva mål och förutom det så är han viktig i spelet med sin lojalitet och slit. Men faktum är att det bara har blivit ett mål sedan den 30 juli, och det kom mot Dalkurd. Han var återigen smart och viktig och fixade en straff mot IFK Göteborg. Men gissar att han är väldigt sugen på att själv bli målskytt igen.

Galet inhopp av Kennedy
Kung är han redan i Bajen, så det blev han inte i dag. Men vilket sjukt inhopp han gjorde, Kennedy Bakircioglu. Redan när han gjorde sig klar för inhoppet så skanderade hela Tele2 (förutom Blåvitts klack): säg o a Kennedy, säg o a Kennedy. Om och om igen. Högre och högre. Så kom han in när Bajen fick straff och det hade ju varit fint om Jiloan Hamad hade släppt den till Kennedy, men icke. Så då fick ju Bajen ta och fixa en frispark för att Kennedy skulle få arenan att explodera. Det kändes ju verkligen som att den skulle sitta när han stegade upp. Så satt bollen i krysset. Otagbart. Säg o a Kennedy.

Publicerad 2018-10-01 kl 21:36