POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "Två matcher utan att göra mål"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

ALBUFEIRA. IFK Norrköping besegrade FC Köpenhamn på straffar.
Isak Pettersson blev hjälte och flera unga gjorde det också bra.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs spaningar.

Flera unga fick chansen
Manasse Kusu spelade hela matchen, Carl Björk startade och Isak Bergmann Johannesson spelade hela andra halvlek.

Alla tre var respektlösa. Kusu vågade hålla i bollen och vända och vrida i trånga lägen, Björk vågade utmana och Bergmann Johannesson spelade hur moget som helst för att bara vara 16 år och i straffsparksläggningen smällde han säkert in bollen. Kusu klev fram och avgjorde med matchens sista straff.

Två matcher utan att göra mål
Mot Bröndby var det inte många chanser som IFK Norrköping skapade, mot FCK var det några fler, men ändå inte många. Christoffer Nyman hade den bästa chansen efter fint förarbete av Carl Björk, men Karl-Johan Johnsson räddade friläget. Det har varit två tuffa matcher men anfallsspelet kan bli mycket bättre.

Levi fick träna på försvarsspel
Nyförvärvet Jonathan Levi fick hoppa in med 35 minuter kvar av matchen. Kanske hade det varit bättre att starta honom? För när Levi hoppade in så började hans lagkamrater tröttna och det blev tydligt att Norrköping har försäsong och att Köpenhamn är mitt i säsong.

Så under de sista 35 minuterna så var det nästan bara spel på Norrköpings planhalva och Levi och hans lagkamrater fick försvara.

I straffsparksläggningen tog han hand om den första straffen och gjorde säkert mål.

Tre FCK-svenskar på planen
Karl-Johan Johnsson spelade första halvlek, Pierre Bengtsson hela matchen och Sotirios Papagiannopoulos andra halvlek. Alla tre var godkända. Johnsson tog ett läge där Nyman borde ha gjort mål, och räddade sedan några halvchanser. Bengtsson var offensiv på vänsterkanten, men tappade i defensiven någon gång i första halvlek, framför allt när Björk tog en djupledslöpning bakom honom och hittade fram Nyman som dock missade. Papagiannopoulos kom in och spelade enkelt och bra.

Pettersson var bäst
Isak Pettersson höll nollan efter ett par fina räddningar, framför allt på Pep Biels farliga avslut. Så Pettersson tog matchen till straffar och sedan gick han in och räddade tre av fyra. FCK:s första straff fick i mål. Men på nummer två och tre kastade sig Pettersson ner till höger och räddade Mohamed Daramys och Carlos Zecas skott. På nummer fyra kastade han sig ner till vänster och räddade Victor Nielssons avslut. Bra sätt att visa upp sig på när man har utgående kontrakt och när det är massa proffsklubbar på läktaren.

Publicerad 2020-02-03 kl 20:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå