FEM SPANINGAR: "Två övertygande insatser bland MFF:s ungdomar mot Falkenberg"

MALMÖ. Malmö FF tog årets första seger och vann med 4-2 mot Falkenberg.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från träningsmatchen.

Ovan matchbild för MFF
Anel Ahmedhodzic bröt bollen på offensiv planhalva och tog sig in i straffområdet där han fick tillbaka bollen och pricksköt in 1-0. Då hade nio minuter gått av matchen; efter det tappade MFF kommandot i första halvlek när de slarvade i passningsspelet och gav bort onödiga frisparkar. Framförallt hade det nykomponerade försvaret enorma problem på Falkenbergs många hörnor. Det är inte ofta MFF pressas tillbaka på hemmaplan av en motståndare som är uppenbart sämre på pappret.

Reservmålvakten ett utropstecken
Mathias Nilsson stod dock i vägen för allt som Falkenberg hade att komma med innan pausen. 21-åringen är för tillfället andramålvakt bakom Marko Johansson  Johan Dahlin inte kan träna för fullt efter axeloperationen. Inför denna träningsmatch hade Nilsson hållit nollan i de två tidigare halvlekarna han spelat mot IFK Malmö och Kalmar FF. Nilsson kunde sedan inte göra något på Falkenbergs två reduceringsmål i andra halvlek. Men med sin storlek och pondus är han något av dagens utropstecken i MFF.

Antonsson hade önskat mer
Efter Amin Sarrs och Adi Nalics roterande på anfallsplatsen var det Marcus Antonssons tur att få chansen längst fram. 29-åringen erbjöd MFF ett djupledshot när laget föll tillbaka i första halvlek, men Antonsson kommer önska att han varit mer involverad i spelet. Känslan är att han inte stärkt sina aktier i förhållande till Nalics och Sarrs tidigare insatser på försäsongen. Dock är Antonsson den enda i trion som gjort mål i år och det kan väga tillräckligt tungt för att få chansen igen i svenska cupen på söndag.

Två debutantmål i MFF
18-årige Mubaarak Nuh var anonym innan pausen men gjorde sitt första mål i MFF:s A-lag två minuter in i andra halvlek. Den nyuppflyttade yttern, med sin speciella och aviga spelstil, fick det också att lossna efter målet. Han blev inte den enda debutantmålskytten idag. Sebastian Nanasi kom in i paus efter att Romain Gall fått sin första halvlek på ett år i MFF (ringrostigheten märktes också)Nanasi, 18 år han med, tog initiativ direkt och kombinerade vackert med Anders Christiansen fram till lagkaptenens 3-0-mål. Nanasi fick fastställa slutresultatet efter att han petat in en retur på ett skott från Antonsson. Tränaren Jon Dahl Tomasson sa efter matchen att Nanasi var "jätteavgörande", men givetvis har både han och Nuh långt till en startelva när det drar igång på allvar. MFF behöver dock sådana här bekräftelser med tanke på kravställningen som finns på de egna talangerna.

Falkenberg på rätt kurs
Tillbaka i superettan efter jumboplatsen förra året. Falkenberg tappade energin i början av andra halvlek men har mycket att ta med sig från eftermiddagen till helgens cupspel. Tränaren Hasse Eklund stannade ytterligare ett år och har bytt från tre- till fyrbackslinje under försäsongen. Han tappade centralgestalten Carl Johansson där bak, men i hans ställe är Hammarbylånet Kalle Björklund en mycket spännande ersättare. Falkenberg har än så länge behållit bärande spelare som Viktor Noring, Christoffer Carlsson och och Tobias Englund. Grunderna de visade upp spelmässigt gör att Eklund mycket väl kan lyckas hålla laget på kurs mot en toppplacering i superettan

Publicerad 2021-02-16 kl 19:26