Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Vad hade hänt med Djurgården om KFF hade gjort 1-0?”

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Djurgården säkrade Europa-platsen efter seger borta mot Kalmar under söndagen. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons spaningar från matchen.

Den avgörande minuten
Det var verkligen en minut som definierade matchen, en minut som kom efter knappt en halvtimme. I ett anfall fick Herman Hallberg öppet läge från en meter, men sköt imponerande högt över. Djurgården vände om och satte 0-1 via Kerim Mrabti.

Den hypotetiska frågan ”Vad hade hänt med Djurgården om KFF hade gjort 1-0?” hade varit intressant att se svaret på. Nu blev det istället en trygg Djurgårdsseger.

Vilka stannar i KFF? 
Av de som spelade idag har Lucas Hägg Johansson, Jonathan Ring, Philip Hellquist, Papa Diouf, och Erton Fezjullahu utgående avtal. Samma läge är för Marko Biskupovic, Rasmus Elm, Romário Marques, Filip Sachpekidis och några till utgående. Till detta finns spelare som Nanne Bergstrand knappt har använt (Mahmoud Eid, Sebastian Starke Hedlund, Markus Thorbjörnsson, Ole Söderberg) och sedan ska det beslut hur föreningen ska agera med några unga spelare (Anton Maikkula, Carl Johansson, Edvin Crona). 

Det är inte många spelare som känns säkra för truppen 2018. Frågan är om det ens går att få ihop tio spelare som är säkra att vara i föreningen 2018, med roller som redan nu går att förutse? Sportchefen Thomas Andersson-Borstam säger dock att han hoppas att många saker ska vara lösta innan november är slut, och att han vill ha fortsatt mycket kontinuitet. 

Vilka stannar i Djurgården?
Gustav Engvall och Elliot Käck sitter på utgående. Jacob Une Larsson och Mrabti har ett år kvar på sina avtal, där Djurgården kanske måste ta beslutet om att få in bra med försäljningspengar eller säkra upp en fin prestige om någon av dem förlänger. 

Och hur tänker skytteligaledaren Magnus Eriksson – eller kanske framför allt: hur tänker de större klubbarna om Eriksson?  

Avsked för David Elm och Stefan Larsson
Det är åtminstone två spelare vars framtider vi vet om. Nanne Bergstrand tog både David Elm och Stefan Larsson till Kalmar FF inför 2007 och Bergstrand var med när de slutade karriärerna idag, nästan elva år senare. 

Två spelare med bra allsvenska karriärer bakom sig. David Elm gick från att vara vänsterback, till division 4, till SM-guld som anfallare med Kalmar FF, till att starta Premier League-matcher med Fulham. Detta på bara några få år. En av allsvenskans bästa targetspelare de perioderna han fick vara hel. 

Stefan Larsson kunde spela på nästan alla positioner, men var i många år en stabil allsvensk vänsterback. Bägge två fick sin Kalmar FF-speltid mer begränsad mot slutet, även om Larsson fortsatte att göra en del starter, men det är väl inte otänkbart att KFF värvar spelare till just de två positionerna (vänsterback och anfall)? 

Kerim Mrabti
Det har inte alltid varit det utifrån sett mest logiska att spela Mrabti i nästan en anfallsposition. Visst var det där som Djurgården kanske hade färst etablerade spelare, men många tränare har försökt med Mrabti på en kant eller ibland på centralt mittfält. Özcan Melkemichel såg mer av en poängspelare i en högre position. 

15 mål plus assist senare och facit att Melkemichel gjorde ett fint jobb med att sätta position och roll på Mrabti. Idag gav det Europa League-plats.

Publicerad 2017-11-05 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons