Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Vad händer med Johan Bertilsson?"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet visas höjdpunkterna från matchen.

Kalmar FF besegrade Östersund på hemmaplan. Här är Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Melker Hallberg som höger vingback i 3-4-3
Möjligen inspirerade av Malmö FF och Jo Inge Berget mot Östersund senast, så valde Kalmar FF att ha en 3-4-3-formation med Melker Hallberg som höger vingback. Som förväntat var han bättre offensivt än defensivt, men en god insats sett till omständigheterna. 

Det fanns förmodligen en annan tanke med formationsbytet, förutom brist på högerbackar i truppen. Kalmars tre där framme skulle försöka pressa Östersund från att inte ha så mycket boll. Det gick okej i stunder, men de hade nog hoppats på ännu mer över 90 minuter trots segern. Försvarsspelet längre ner i planen kändes starkare. 

Oväntat segt Östersund
Östersund har haft sin sportsligt bästa period under den senaste månaden, med fem segrar och 2-2 mot Malmö FF. Visst vilades många spelare idag och det är svårt att veta hur gårdagens flygplansincident påverkade, men Östersund kom inte alls igång. 

Det var ofarligt. Viktor Elm sa efter matchen att Östersund varken hotade i djupled eller med passningar. Brwa Nouri var inte Nouri-bra. Patrick Kpozo hade en konstig match, med ett par fina pass blandat med nonchalanta tekniska aktioner. Inhopparna gav egentligen ingenting. Försvarsförändringarna försämrade laget, trots att det i grunden är bra spelare. 

Eftersom det endast handlar om en förlust så ska dock matchen än så länge placeras in i facket "en dålig match som alla lag har ibland". Det negativa med matchen var snarare att de nu förmodligen inte kan nå en andraplats. 

Sachpekidis bra prestation, Ring riktigt bra spelare
Ingen hade nog väntat sig Filip Sachpekidis istället för Papa Diouf, vilket blev Sachpekdis första start sedan mitten av juli. Jag hörde rykten i somras om att han kunde vara på väg bort vilket då lät rimligt. 20 år, utgående kontrakt, stor trupp, och han har inte fått en önskad utveckling på grund av skador och sjukdomar. 

Den här matchen gav han dock de positiva delarna som finns i honom. Slitig i försvarsspelet, kan göra många saker på en fotbollsplan, stark bolldrivare, finurlig. Dessutom en assist. 

Men. Bäst i KFF måste ändå Jonathan Ring få kalla sig. Det har varit en tajt duell kring vem av Ring, Erton Fejzullahu, och Mikael Dyrestam som har varit KFF:s bästa sommarvärvning, då alla tre har varit bra. Idag fick den vajande majskolven fördel med flera aktioner som kunde bli mål. Två mål blev det, varav ett som han gjorde ur ingenting. 

Vad händer med Bertilsson?
Johan Bertilsson var en av de mest intressanta övergångarna i allsvenskan i vintras, efter tio mål och åtta assist i Gefle som åkte ur. Han började som startspelare i Östersund, hamnade efter tre omgångar på bänken, och fick därefter ibland inte ens hoppa in. 

I och med Östersunds tanke med mer reservbetonade startelvor i allsvenskan, så har Bertilsson fått sina starter. Det har sett bättre ut och han har börjat att göra fler poäng. Idag syntes han dock inte förutom ett par avslutslägen. Frågan är hur utvecklingen blir där. Några fler bra insatser i höst för att bekräfta formen efter den här dippande matchen, eller börja om på nytt nästa försäsong, eller kolla efter ny klubb? 

Kalmar ska klara sig kvar
Örebro (borta), Hammarby (hemma), och Jönköping (borta) är Kalmars tre kommande matcher, där det borde bli minst någon seger och då går laget in på 32 poäng.

Det räcker med att kolla på formen för att tro att laget kommer ta fler poäng. Efter att serien vände i somras: tio matcher, sex segrar, tre oavgjorda, en förlust.  

Ett lag med den formen ska inte försämra sig så pass mycket att de åker ur. Laget har dessutom under de tre senaste åren varit i nedflyttningsstrider, vunnit viktiga matcher mot bottenkollegor, och kommit upp till säkerhet. Det har varit en garanti i Småland. 

Publicerad 2017-09-24 kl 18:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons