FEM SPANINGAR: ”Vilken urladdning - första 45 ett stort grönvitt party”

STOCKHOLM. Hammarby tog en storseger i kvällens möte med Dalkurd efter en överkörning i den första halvleken.
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus fem spaningar från matchen.

Sällan skådad urladdning i första halvlek
Från ögonblicket domare Robert Daradic blåste igång matchen såg Hammarby-spelarna ut som blodtörstiga vargar. Man löpte, man satte press, man vann boll, man skapade chanser och löpte lite till. Efter fyra raka matcher utan seger i allsvenskan blev den första halvleken ett 45 minuter långt grönvitt party och en urladdning som hette duga. Hade man tagit vara på alla chanser man skapat hade det på fullaste allvar stått 7-0 i halvtid. Årets mest efterlängtade halvtidspaus från Dalkurds sida?

Överkörningen i den första halvleken tillät också Bajen att dra ner lite på tempot i den andra halvleken och lugnt och tryggt ro hem tre rätt efterlängtade poäng.

…men matchen hade kunnat ta en helt annan väg för Dalkurd
I den tredje minuten hade Hammarby en hörna och gick upp med mycket folk. Dalkurd fick ut bollen ur straffområdet, och från egen planhalva stack Mohamed Buya Turay som skjuten ur en kanon och sprang till sig ett jätteläge att ge Dalkurd ledningen tidigt i matchen. Nu lyckades Hammarby med en hel del möda avstyra chansen, men det är spännande att tänka på vilket scenario som hade uppstått om Dalkurd tagit ledningen där. I stället kunde Hammarby fortsätta blåsa på framåt och med ett par snabba mål få ordentligt självförtroende och köra över Dalkurd.

En mindre kul första dag på jobbet
Stefan van der Lei blev klar för Dalkurd i torsdags, och fick i dag gå direkt in i hetluften. Och nog kan vi konstatera att det finns målvakter som haft betydligt roligare debuter för nya lag, då holländaren fick släppa hela fyra bollar förbi sig i den första halvleken. Ingen skugga ska dock falla över van der Lei, som förmodligen var Dalkurds bästa spelare i kväll. Det säger inte lite om hur virrigt det var i gästernas försvar de första 45 minuterna.