POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: ”Vilken urladdning - första 45 ett stort grönvitt party”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hammarby tog en storseger i kvällens möte med Dalkurd efter en överkörning i den första halvleken.
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus fem spaningar från matchen.

Sällan skådad urladdning i första halvlek
Från ögonblicket domare Robert Daradic blåste igång matchen såg Hammarby-spelarna ut som blodtörstiga vargar. Man löpte, man satte press, man vann boll, man skapade chanser och löpte lite till. Efter fyra raka matcher utan seger i allsvenskan blev den första halvleken ett 45 minuter långt grönvitt party och en urladdning som hette duga. Hade man tagit vara på alla chanser man skapat hade det på fullaste allvar stått 7-0 i halvtid. Årets mest efterlängtade halvtidspaus från Dalkurds sida?

Överkörningen i den första halvleken tillät också Bajen att dra ner lite på tempot i den andra halvleken och lugnt och tryggt ro hem tre rätt efterlängtade poäng.

…men matchen hade kunnat ta en helt annan väg för Dalkurd
I den tredje minuten hade Hammarby en hörna och gick upp med mycket folk. Dalkurd fick ut bollen ur straffområdet, och från egen planhalva stack Mohamed Buya Turay som skjuten ur en kanon och sprang till sig ett jätteläge att ge Dalkurd ledningen tidigt i matchen. Nu lyckades Hammarby med en hel del möda avstyra chansen, men det är spännande att tänka på vilket scenario som hade uppstått om Dalkurd tagit ledningen där. I stället kunde Hammarby fortsätta blåsa på framåt och med ett par snabba mål få ordentligt självförtroende och köra över Dalkurd.

En mindre kul första dag på jobbet
Stefan van der Lei blev klar för Dalkurd i torsdags, och fick i dag gå direkt in i hetluften. Och nog kan vi konstatera att det finns målvakter som haft betydligt roligare debuter för nya lag, då holländaren fick släppa hela fyra bollar förbi sig i den första halvleken. Ingen skugga ska dock falla över van der Lei, som förmodligen var Dalkurds bästa spelare i kväll. Det säger inte lite om hur virrigt det var i gästernas försvar de första 45 minuterna.

Tog Svendsen chansen? Nja...
Imad Khalili hade åkt på en knästukning och Sander Svendsen fick därmed chansen från start för första gången sedan april i Bajen. Norrmannen har själv pratat om att han behöver spela för att få tillbaka sitt självförtroende. Hur var insatsen i dag då? Absolut inte dålig, men heller inget som stack ut speciellt mycket positivt heller. Hade ett par halvchanser men ibland kunde man ana att spelvanan och självförtroendet inte är på topp. Hade kunnat göra honom gott att få peta in en boll eller två, särskilt när Bajen var så överlägset som man var. Även om han inte gjorde bort sig skulle jag tro att Svendsen själv är missnöjd med att han inte kunde visa Stefan Billborn mer i kväll.

Ruskigt viktig period väntar Dalkurd
Trots att Dalkurd har plockat lite pinnar efter uppehållet ligger man just nu sist i allsvenskan efter 14 omgångar. Nu väntar ett gäng ruskigt viktiga matcher, då man i de fyra nästkommande omgångarna spelar mot bottenkonkurrenter i tre av dem, då man möter BP borta och Sirius både borta och hemma. Ett ypperligt läge att plocka viktiga poäng och få näsan över vattenytan - men också en risk att förankras i botten om man inte tar tillvara på chansen. Spelar man som i kväll lutar det åt det senare.

Publicerad 2018-07-23 kl 20:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå