Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Wanderson börjar likna Wanderson igen"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Mötet mellan Helsingborgs IF och FC Köpenhamn slutade oavgjort, 2-2.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från HIF:s allsvenska genrep.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas Wandersons 1-1-mål mot FC Köpenhamn.

Wanderson börjar likna Wanderson igen
HIF och Wanderson själv påpekade det flera gånger när han värvades. Det skulle ta tid. Målet var fin form 2019. Fysiskt var han inte alls tillräckligt långt framme, och det syntes. Man fick kämpa för att hitta tillräckligt många bra aktioner varje match. Han var definitivt inte en startspelare ens i superettan.

Spola fram till den här försäsongen och Wanderson har tagit flera steg mot att åtminstone likna spelaren som vi såg i Gais. Han var inte alls dominant i dag, men två mål och flera bra initiativ. Han är inte *där* än, men mycket har hänt.

Nio elftedelar klart?

ANNONS
Om HIF undviker skador så borde det här nästan vara startelvan även i den allsvenska premiären. De två stora frågorna är kring målvakterna (när är Pär Hansson tillbaka?) samt försvaret. Andreas Granqvist ska in, men för vem? Charlie Weberg? Markus Holgersson? Anders Randrup?

FCK:s lag
Det danska huvudstadslaget rullade upp med en trupp med endast tio A-lagsspelare, men tio ganska bra sådana och de flesta startade. Det var inte alls en ordinarie elva, men ändå med några möjliga och några givna startspelare, ihop med några juniorer. Sedan blev det massbyten i andra halvlek, och det var då mest juniorer.

Enkelt att gilla Benyu
Jag vet inte hur hans spelsätt kommer översättas till allsvenskan eller hur bra han totalt sett är, men man blir ganska glad av att se Kundai Benyu i någon av de centrala mittfältspositionerna.

ANNONS

Lätt i steget, kort men distinkt pendel, påhittiga idéer, latar sig inte. Det är lite streetfootball över hans sätt.

Domarkänslan
Jag har svårt att se vad någon har att vinna på att låta ett lag spelare med en spelare färre i en halvlek. HIF ville verkligen inte att FCK skulle spela med en färre efter utvisningen, men domarteamet vägrade att ändra sig. I en sådan här match vore en lite lösare regelbok bättre. 

Publicerad 2019-03-21 kl 20:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto