POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Fest inför 30 000 - Pavey missnöjd: "En trist start"

Derbypremiär inför 30 000 fans, och Gnagets hårding borde vara laddad.
Men:
- Synd att matchen spelas, säger Kenny Pavey till fotbollskanalen.se.

Han ser lite apart ut, där han slagit sig ned på en bänk utanför Djurgårdens träningsanläggning iförd sin svartgula tröja. Kaknäs sjuder av aktivitet när massvis av medier slutit upp för att träffa Stockholmsklubbarnas spelare inför måndagens ärkerivalmöte och allsvenska start.

- Passa dig för den här killen; han ser kanske snäll ut - men tro mig, det är en elak jäkel på planen, säger Dif-målvakten Dembo Touray med ett brett leende.

Kenny Pavey nickar, skrattar och konstaterar att "den vänliga jätten" heller inte hör till hans egna favoriter att hamna i duell med. Men utöver det lilla vänskapliga gnabbet tycks engelsmannen vara ganska bekymrad inför tungviktsmatchen.

- Visst, det är skönt att säsongen drar igång och våra förberedelser har varit långa och minutiösa. Men ärligt talat, egentligen är det synd och skam att vi inleder med just en sådan här grej, säger han.

Hur menar du då?
- Atmosfären blir självklart något att se fram emot. Men jag känner ändå att något går lite förlorat nu. AIK brukar alltid skapa en fest första omgången hemma, här krockar vår tradition med derbyt. Det var Djurgården som ville möta oss, och det handlar väl om pengar antar jag.

Oavsett vad gäller det "att gilla läget", som Pavey uttrycker saken. Och trots allt hör han ju till den kategorin som tycks brinna mer än andra för just den sortens sammandrabbningar. Mycket fysik, tacklingar, en kamp om att palla trycket och inte vika ned sig.

- Det liknar inget annat, så är det ju. Och skönast är förstås att göra mål. Lyckas jag med det vet jag inte hur jag reagerar, men förmodligen tappar jag väl fattningen helt, säger Pavey och påminner om staketklättringen på Norra Stå mot Hammarby för ett par år sedan.

Vad oroar dig mest med Djurgårdens lag?
- De har helt klart en stark trupp, men jag vet inte alls hur deras förberedelser sett ut, om de kunnat träna mycket på gräs. Vi själva har nästan bara kört på andra, sämre underlag. Ett derby är ju redan tufft till sin karaktär och så här i inledningen blir det nog ännu mer så, snarare än skönlir.

Låter ändå som förutsättningar du borde gilla?
- Det passar definitivt mig som spelare. Sedan måste jag säga att vi varit nere och kollat in Råsundas matta. Den ser helt fantastisk ut. Så det blir nog bättre fart än man kunnat vänta sig annars, säger Pavey.

Du får välja en spelare i Djurgården och flytta honom till AIK. Vem tar du?
- Bra fråga. De har några spännande namn på gång. Kennedy Igboananike är oerhört lätt och snabb, han gör mycket mål dessutom. Honom får det blir. Faktiskt påminner han mycket om Jagne, båda har en kvickhet som är svår att hantera.

Resultatet på måndag?
- Hoppas att vi vinner naturligtvis. Och gör vi det så... Jag har gjort sex säsonger i AIK, men vi har bara plockat tre poäng i premiären en gång. Det året tog vi SM-guld...

Publicerad 2011-04-04 kl 10:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå