Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fifa tar upp Cabrera-ärendet – men Lagrell stängs ute från mötet

10å

Fifas disciplinnämnd tar upp Cabrera-ärendet. I den sitter Lagrell – men han får inte besluta i ärendet.
- Jag kommer aldrig kunna komma i närheten av den, säger han till fotbollskanalen.se.

Bakgrunden är välkänd. Efter TV4 och Fotbollskanalens avslöjanden anmäldes agenten Oliver Cabrera för att han ska ha suttit på dubbla stolar vid ett par olika spelaraffärer. Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd utredde ärendet och fann till slut Cabrera skyldig – och agenten miste sin agentlicens. Cabrera överklagade och nu har ärendet tagits upp av Fifa – och därmed har SvFF inget att säga till om längre.

ANNONS

- Vi har skickat ärendet till Fifa och inväntar deras svar. Vi vet inte när det kommer, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

Nu ska alltså Fifas disciplinnämnd bestämma huruvida SvFF hade rätt att besluta i Cabrera-ärendet. Om Fifa menar att SvFF hade rätt till det – då kan fotbollsförbundet låta sin dom stå kvar. Om man däremot inte tycker att det var SvFF som skulle besluta, utan att Fifa själv borde hantera ärendet, då kommer Fifa senare att själva utreda frågan.

Lustigt nog sitter SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell i Fifas disciplinnämnd – men den här frågan får han inte vara med och påverka.

- Om SvFF är försiktiga jäv – och det är svenska fotbollsförbundet – så är det ingenting mot vad Fifa och Uefa är. Jag kommer inte ens får vara inne när det ärendet diskuteras. Jag kommer aldrig att få se handlingarna, säger han.

ANNONS

Fotbollskanalen.se kontaktade förstås Fifa för att höra hur långt de kommit med frågan – men någon vidare information om det ville de inte delge. Så här svarar de i ett mejl:

”Angående det ärendet ni tog upp, stämmer det att vi har kontaktas av svenska fotbollsförbundet. Vänligen låt er informeras om att ärendet behandlas av utskottet till Fifas disciplinnämnd.”

Vidare skriver de bara att beslut kommer tas ”i sinom tid”.

Publicerad 2011-02-04 kl 16:48

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto