Fin Johansson-hyllning - när Blåvitt föll i Stahres återkomst

Jakob Johansson hyllades och Mikael Stahre gjorde comeback.
Då föll IFK Göteborg mot Bröndby (1-2).
- Det är inte kul att förlora, men jag känner mig ganska nöjd med insatsen, säger Stahre i GP:s sändning.

IFK Göteborgs tog under onsdagen emot danska Bröndby hemma på Ullevi. Detta dagen efter att klubben bekräftade att Jakob Johansson tvingas lägga av - på grund av de senaste årens skadehelvete. Inför matchen hyllades han av supportrarna som höll upp en banderoll med texten: ”Tack för din lojalitet, ödmjukhet och för att du gav allt. Vi älskar dig, Jakob!”.

Matchen var även Mikael Stahres första som huvudtränare för Blåvitt - efter att han tog över från sparkade Roland Nilsson. Och han skulle få en drömstart på sin andra sejour i klubben (2012-2014).

Bara nio minuter in i matchen kunde anfallaren Kolbeinn Sigthorsson ge Blåvitt ledningen. Islänningen fick bollen i straffområdet, vände upp, och avslutade. 1-0.

Det dröjde länge, men till slut kom kvitteringen. I den 72:a minuten fick Jagvir Singh bollen och tryckte in 1-1 (i närheten av samma nätmaska som Sigthorsson). Vändningen fullbordades med sju minuter kvar av ordinarie tid när Bröndby kontrade in 1-2, vilket också blev slutresultatet.

- Det är inte kul att förlora, men jag känner mig ganska nöjd med insatsen som helhet. Det såg faktiskt bättre ut än vad jag trodde att det skulle göra. Vi har kört på ganska bra i veckan och håller uppe spelet bra mot ett så pass bra lag som Bröndby är, de är rankade som ett av Skandinaviens bästa lag. Det är en helt jämn match, säger Mikael Stahre i GP:s sändning

Värt att notera är att Kevin Yakob saknades på grund av en känning i ljumsken. Även Simon Thern, som opererat foten, fanns inte med. Pontus Wernbloom och målvakten Ole Söderberg avstod också på grund av känning. Oscar Wendt har börjat träna med laget men är inte tillgäng för match innan juli - när kontraktet börjar gälla.

Publicerad 2021-06-23 kl 15:03