POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Fina gesten av Häcken till Dif-supportrarna: "Fotbollen enad kraft"

Foto: Bildbyrån

Under söndagen ska de drabbas samman i ett hett allsvenskt möte. Men i ett gripande inlägg sänder nu Häcken sina kondoleanser till djurgårdsfansen.
- Det fanns ett ursprungligt inlägg som var tänkt att publiceras nu under morgonen. Men efter det som hände kände vi att det inte passade längre, säger Malin Jonson, kommunikations- och PR-ansvarig i Häcken.

Reaktionerna efter terrordådet i Stockholm har varit starka och många. Ett tag var det osäkert om det skulle spelas några elitmatcher under helgen men efter beslut från Sef kommer i stället säkerheten att höjas markant. 

På söndag tar BK Häcken emot Djurgården i den andra omgången av allsvenskan. På grund av tragedin som utspelade sig på Drottninggatan publicerade klubben under lördagen ett inlägg riktat till djurgårdsfansen där de uttrycker sin bestörtning och deltagande efter händelsen. 

- Det fanns ett ursprungligt inlägg som var tänkt att publiceras nu under morgonen. Men efter det som hände kände vi att det inte passade längre, förklarar Malin Jonson, kommunikations- och PR-ansvarig i Häcken.

-  Helt plötsligt fanns det så mycket andra känslor, tankar och frågor. Därför kändes det viktigt att formulera om.

"Vi har följt en gemenskap och hjälpsamhet utan följdfrågor. En kärlek utan gränser – utan politiska åsiktsskiljaktigheter, utan klubbtillhörighet. Vi är Sverige. Och som någon skrev: solidaritet är vårt defaultläge" står det bland annat i inlägget som på kort tid har fått stor spridning i sociala medier.

- Jag tror att vi är många som vänder oss till fotbollen när man drabbas av en personlig, eller som nu, en kollektiv tragedi. För att finna trygghet, kärlek eller mening med saker och livet. Därför ville vi just visa på att fotbollen ännu en gång kan vara den där enade kraften och platsen för människor i ett sådant här läge, säger Jonson.

Inte bara Häcken- och djurgårdsfans har uppmärksammat den fina gesten. Många andra klubbar har också hakat på.

- Det har varit överväldigande respons och det visar återigen att det är fler som tycker som vi, säger Malin Jonson.

- Vi tycker kanske inte alltid lika och vi gillar inte samma lag. Men någonstans i grunden så står vi bredvid varandra och kan ge varandra en kram i det här läget också. 

Del ur BK Häckens brev till Dif-fansen

Till alla Blåränder,

Det senaste dygnet har våra blickar och tankar varit riktade mot vår huvudstad, mot er hemmaplan. Vi har förfasats över hur terrorn tagit sig innanför våra gränser och den rädsla den sprider men vi har också fyllts av den medmänsklighet Stockholm visat upp, hur en hel stad under #openstockholm sträckt ut sina armar och erbjudit skjuts, mat, övernattning, barnpassning.

Vi har följt en gemenskap och hjälpsamhet utan följdfrågor. En kärlek utan gränser – utan politiska åsiktsskiljaktigheter, utan klubbtillhörighet.

Vi är Sverige. Och som någon skrev: solidaritet är vårt defaultläge.

Det som hänt är fortfarande ogreppbart på många sätt. Men i dag, i går och i morgon vänder vi oss till fotbollen i det här läget. För att det är fotboll vi kan, för att fotbollen ger en konkret tydlighet att förhålla sig till. Men framför allt för att fotbollen är vårt främsta verktyg för solidaritet och medmänsklighet.

Därför är det glädjande att se att ni är så många Djurgårdssupportrar som tar er till Hisingen i morgon. Bortaklacken, som fyller ena kortsidan, kommer att vara fullsatt med 1 550 personer vars hjärtan brinner lika starkt för fotbollen som våra gör.

Men det räcker inte – ni Blåränder kommer att ta plats på fler läktarsektioner. Och det värmer ännu mer att vi kan visa upp – för de som fortfarande tvivlar – att i fotbollen står vi tillsammans. I går, i dag, i morgon.

Allsvenskan vore inte världens bästa serie om det inte var för supportrarna. Och våra supportrar skulle inte ge oss ett sådant bra stöd i vår hemmaborg om det inte vore för er bortasupportrar. För precis som på planen, behöver vi en motståndare på läktaren. Rivaliteten mellan varandra, stärker kärleken till det egna laget.

Men över rivaliteten står gemenskapen, solidariteten, tillhörigheten. Även om färgerna på våra tröjor är olika och fastän en av oss kommer att knyta näven i fickan när den andra sträcker händerna i skyn i ett måljubel. För vi är svensk fotboll. Vi är Sverige.

Källa: www.bkhacken.se

Publicerad 2017-04-08 kl 14:04
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto