Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Finsk "Bedoya" imponerar på ÖSK

Alejandro Bedoya är förlorad till Rangers. Men Örebro kan ha hittat en ersättare - från Finland. 22-årige mittfältaren Riku Riski har provtränat med ÖSK och imponerat.

- Han har gjort ett gott intryck och vi kommer ta ett beslut väldigt snart, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

- Han påminner om Bedoya på det sättet att bägge är väldigt rörliga och har en offensiv vilja.

Alejandro Bedoya lämnade nyligen Örebro för Glasgow Rangers - en övergång som först såg ut att verkställas till efter allsvenskans slut.
Men klubbarna hittade en lösning och nu står ÖSK utan en ersättare för sin amerikanske mittfältsdynamo, som varit så viktig för Närkeklubben.

Men från ingenstans kan nu Örebro ha hittat sin man - finske Riku Riski, 22, senast i polska Widzew Lodz och med tre landskamper på meritlistan - har tränat med ÖSK under veckan och gjort starkt intryck.

- Det här var en möjlighet som dök upp i och med Sixten Boströms finska kontakter. Vi kände att vi lika gärna kunde testa honom, säger Lennart Sjögren.

- Han är en offensiv mittfältare som är väldigt rörlig, söker hela tiden nya positioner och vill ha mycket boll. Han påminner om Bedoya på det sättet att bägge är väldigt rörliga och har en offensiv vilja. Han ser ut att vara i god form.

Örebro ska nu ta ett snabbt beslut kring Riski. Ett lån för resten av säsongen är aktuellt, och med sex dagar kvar av transferfönstret är det inte mycket tid att vinka på.

- Vi ska sätta oss ner och ta beslut innan söndagens match mot Helsingborg. Vi har ju inte så mycket till val, vi får bestämma oss.

Det finns dock fler namn som sägs vara aktuella. Gif Sundsvalls isländske mittfältare Ari Skulason säger själv att han är nära en allsvensk klubb och enligt Sundsvalls Tidning är Örebro den klubben.

- Jaha, okej. Det spekuleras väldigt mycket nu, jag väljer att inte kommentera det.

- Det kommer att visa sig vilka spelare vi är intresserade av när vi presenterar dem som nyförvärv, avslutar Lennart Sjögren.

Publicerad 2011-08-25 kl 16:00
Annons
Annons
Annons