Firade och stängs av: ”Ska jag skada mig istället?”

Gunnar Heidar Thorvaldsson blev stor poängräddare för IFK Norrköping när laget kryssade mot guldjagande AIK. Han kvitterade till slutresultatet 2-2 med bara tre minuter kvar av ordinarie tid. Men det var inte det målet han ville ha fokus på efteråt, utan kvitteringen till 1-1 i den 72:a minuten. Eller snarare det som skedde efter den kvitteringen.

Christoffer ”Totte” Nyman hann först på en djupledsboll, petade bollen åt sidan och Thorvaldsson lyfte iskallt in 1-1 bakom Ivan Turina. Sen fortsatte han ut bakom en reklamskylt och sprang bort till fansen innan han hoppade över tillbaka in på planen. Thorvaldsson varnades och missar nu nästa match mot Örebro på grund av tre gula kort.

– Jag tycker det är jävligt ”light” alltså. Nu är jag avstängd i nästa match mot Örebro. Vafan ska jag göra? Jag kommer med fart, ska jag försöka bromsa och ”dra en baksida” eller vafan ska jag göra? Jag är riktigt förbannad, säger islänningen till C More.

Även AIK:s Karikari varnades efter att ha firat med fansen efter sitt 2-1-mål.

Båda spelarna fick stöd av IFK Göteborgs rutinerade målvakt John Alvbåge som efter matchen twittrade i ämnet.
”Lägg ner nu o ge gula kort till folk som firar sina mål! Faaan ta död på glädjen bara kära domarkår.”

Publicerad 2012-09-23 kl 22:04