Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Fjellström om att MFF skulle lämna allsvenskan: "Väldigt långsökt och konstigt"

Foto: SCANPIX

Malmö FF ryktas vara aktuellt för en nordeuropisk "superliga". Men att klubben skulle lämna allsvenskan menar assisterande tränaren Jens Fjellström är väldigt avlägset.
- Låter väldigt långsökt och konstigt, säger Fjellström i C Mores podcast Sporthuset.

Det var för en vecka sedan som danska tidningen BT:s uppgifter om en internationell liga bestående av klubbar från länder som Holland, Belgien, Danmark, Skottland, Norge och Sverige ner som en bomb. FC Köpenhamn-direktören Anders Hörsholt bekräftade diskussioner om ett sådant koncept och BT skrev att Malmö FF är ett potentiellt lag för ligan. Skulle ligan bli verklighet och MFF bli en del av den innebär det att de himmelsblå lämnar allsvenskan.

Klubbens assisterande tränare Jens Fjellström, tidigare expertkommentator i C More, håller det dock för osannolikt att MFF skulle lämna serien.

- Jag är inte speciellt väl insatt i det här, men jag har hört rykten florera och att det pågår diskussioner. Mer än så vet jag inte, säger Fjellström i C Mores podcast Sporthuset, och fortsätter:

- Jag tycker att om det ska ersätta klubbarnas medverkan i nationella ligor i sina egna länder låter väldigt långsökt och konstigt. Jag ställer mig mer frågan; varför har den här diskussionen uppkommit tro? Och jag tror att det hänger ihop väldigt mycket med att gapet mellan de riktigt stora fotbollsländerna och de skandinaviska till exempel har glidit isär. Avståndet där har glidit isär och blivit stort sedan tidigare. Och nu upplever Holland, Belgien, Skottland någonting liknande.

Jens Fjellström menar att diskussionerna kring storlagens uppbrott från sina respektive ligor kan vara en form av påtryckning mot Uefa.

- Samtidigt som Champions League begränsar antalet platser för de mindre ligorna, för de vill samla de bästa lagen där, så förstår jag att det föds diskussioner. Sen undrar jag om de där diskussionerna ibland är för att ge bränsle och att det ska fyllas på någon annanstans. Att man till exempel från Uefas håll försöker jobba med statusen på Europa League, säger han.

- För det är låg status på Europa League. Det är en större bedrift att gå till kvartsfinal i Champions League än att vinna Europa League skulle jag säga.

C Mores programledare Lasse Granqvist menar att hela den diskussion som uppstått den senaste veckan är en icke-diskussion.

- På en svensk marknad, om vi håller oss bara till Sverige och Malmö FF i det här fallet, så är det i princip omöjligt att lämna den svenska allsvenskan för att vara med i nåt projekt som inte har stöttning av det Svenska Fotbollförbundet och den svenska fotbollsrörelsen och medlemmarna, säger Granqvist i Sporthuset.

- Och i det perspektivet är den här diskussionen onödig. Därför att det är inte aktuellt att genomföra det, inte under en överskådlig framtid i alla fall. Och det är väl vår livstid åtminstone.

Här hittar du podcasten Sporthuset

Publicerad 2016-10-20 kl 07:55
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER