Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Flera allsvenska klubbar intresserade av Djurgårdens provspelare

Han har provspelat för Djurgården, men "Blåränderna" är inte ensamma om intresset för Qviding-backen Kyle Konwea.

- Flera andra klubbar är också intresserade. Allsvenska klubbar? Ja, visst är det så, säger Qvidings sportchef Joacim Nordh.

Är det lika konkret som Djurgårdens intresse? - Kyle har inte provspelat med någon annan klubb, men de har varit och kollat på träningar och matcher. Det är den här typen av spelare som många klubbar söker. En spelare som är 18 eller 19 år och fortfarande väldigt formbar. Vi unnar verkligen Kyle att gå vidare i sin karriär.

Kyle Konwea var förra veckan och provtränade med Djurgården. Dessutom spelade han i 1-1-matchen mot Sirius. Efter testspelet har det varit tyst från DIF-håll.
- Till oss sa Djurgården att ”det gick bra och att det är en intressant spelare”. Efter det har vi inte hört mer från dem, konstaterar Nordh.

- De får höra av sig om de är intresserade. Sedan beror det också på hur andra klubbar agerar.

19-åringen hade förra säsongen Zoran Lukic som tränare i Qviding och det är han som har plockat in Kyle Konwea på provspel. Lukic var däremot inte helt övertygad efter att löftet hade visat upp sig. Bland annat tyckte han att Konwea var ”lite för blyg” i matchen mot Sirius.

Publicerad 2009-02-23 kl 12:07