Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Flera gärningsmän från skandalmatchen identifierade

Polisen har identifierat ett antal personer i samband med skandalscenerna före och under den allsvenska matchen mellan Malmö och Djurgården i lördags.
- De är med största sannolikhet inte välkomna hit, säger Mats Jonsson, evenemangsansvarig i klubben.

Det är ännu inte helt klarlagt varifrån knallskotten kastades in på planen, men en Djurgårdssupporter som kastade smällare under marschen till arenan filmades av civilklädd polis.

Även en person som ska ha gjort sig skyldig till misshandel inne på arenan i samband med att ett av knallskotten kastades ska ha identifierats, även om polisen inte vill säga att det rör sig om en Djurgårdare.

- Är det så, och vi får informationen i tid, så kommer de med största sannolikhet att inte vara välkomna hit på söndag, säger Mats Jonsson.

Undantag från lagen

Djurgården fick i slutet av maj klartecken från Datainspektionen (DI) att göra ett undantag från personuppgiftslagen för att klubben ska kunna spara namn och bild på avstängda personer, för att underlätta för säkerhetspersonalen vid arenan.

I dagsläget har Djurgården ett register på dem som fått tillträdesförbud eller en arrangörsavstängning, som innehåller cirka fem namn.

- Sen är ett register inte svaret på alla fotbollens problem. Jag tror inte att registret i sig avskräcker någon från att smuggla in knallskott på en fotbollsarena. Det är andra medel som måste till där, som utökad visitation och liknande.

Polisen ändrar uttalande

Just visitationen i lördags har ifrågasatts. Polisen i Skåne sade först att ett hundratal Djurgårdensupportrar kommit in på arenan utan att ha genomgått en fullständig säkerhetskontroll, på grund av att de kom sent. Men det uttalandet tas nu tillbaka.

- Jag gick ut med felaktiga uppgifter, säger Henrik Qvist, ansvarig supporterpolis, till Sydsvenskan.

Emma Lukins/TT

Publicerad 2011-08-01 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons