Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Flyger till Stockholm för att få lånet spelklar

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Presenterad, men inte spelklar.
Häcken går en kamp mot klockan för att få med Ahmed Yasin, 26, till måndagens möte med Jönköpings Södra.
- Jag är jättehungrig på att spela match, säger yttermittfältaren till Fotbollskanalen.

Klockan halv elva på söndagsförmiddagen meddelar Häcken att de lånar in Ahmed Yasin från AIK under resten av säsongen. Då återstår det bara lite mer än 30 timmar innan laget ska ställa upp för avspark borta mot Jönköpings Södra i allsvenskans 15:e omgång.

Är det tillräckligt med tid för att hinna få Yasin spelklar? Klubben hoppas det och gör vad de kan för att lyckas. Under måndagen flyger akademichef Tomas Andersson upp till Stockholm och Svenska Fotbollförbundet för att försöka lösa de sista detaljerna på plats.

- De jobbar hårt och det ska de göra. Jag längtar till att spela match, säger Yasin själv.

Han står i regnet utanför Gothia Park Academy och har precis genomfört det första träningspasset med sin nya klubb. Bakom sig har han ett par intensiva dagar.

- Det har varit kaos. Jag flög till Qatar för tre dagar sedan, var där i fyra timmar och flög tillbaka. Jag var tvungen att skriva på ett papper. Jag skulle avsluta mitt ID och skriva på ett avslutningskontrakt. Det gick inte skicka det utan jag var tvungen att åka dit. Så, det har varit tufft arbete för mig också även om det inte är jag som ska hålla på med pappersarbete, säger han.

Varför Qatar undrar ni kanske? Det var dit Ahmed Yasin senast var utlånad. Till Muaither SC. Det blev fyra mål på 13 matcher innan han lämnade i slutet av april.

- Det var nyttigt för mig att komma utanför Sverige. Jag fick mycket matcher, mycket självförtroende. Det var många lag som pratade om mig och jag gjorde en jävligt bra halvsäsong där. Jag hade även klubbar där nere som ville att jag skulle stanna kvar och signa för dem, men jag kände att det är här jag vill vara och visa en gång för alla vem jag är, säger han.

Du vill slå igenom i allsvenskan?
- Jag vill göra det jävligt bra här för att kanske komma ut till ett bättre ställe.

Under de senaste månaderna har han tränat och hållit igång med AIK. Han har ett kontrakt med klubben som sträcker sig över 2018, men det var aldrig aktuellt att stanna kvar och slåss om en startplats.

- Han (Rikard Norling, tränare) har bytt system till 3-5-2. Där är det svårt för mig att hitta en bra position där jag kan få ut potentialen jag har. Det var därför det blev Häcken.

Han fortsätter.

- Jag vet att de spelar fin fotboll. Jag har sett de senaste matcherna och det har sett bra ut. Jag tycker att det passar min spelstil också. Yttrarna är utmanande en-mot-en hela tiden så det är bra. Och när Stahre (Mikael, tränare) ringde och pratade med mig lät det bra. Han har en plan för hur han ska få in mig på bästa sätt.
Ser du än längre framtid här än bara till slutet av säsongen?
- Det vet man aldrig. Det är första dagen här, första träningen. Vi får ta det en dag i taget. Jag hoppas att vi kommer klättra lite högre i allsvenska och göra det bra.

Fanns det anbud från andra allsvenska klubbar? Det har pratats om IFK Göteborg, Örebro och Kalmar FF.
- Det fanns andra anbud från allsvenskan, men jag kan inte nämna några namn av respekt för klubbarna.

Vad har du för målsättning med hösten?
- Spela så mycket jag kan, göra bra ifrån mig och bli en stor vikt för Häcken. Typ så.

Hur är matchformen?
- Det var en och en halv månad sedan jag spelade match senast, då med landslaget, så det är klart att jag behöver lite matchminuter. Sedan kommer det bli perfekt.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-16 kl 13:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER