POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Flyttade tv-matcher upprör känslor

Matcher som flyttats med kort varsel på grund av tv-sändning upprör nu känslorna hos allt fler klubbar. Starkast är kritiken hos Elfsborg och IFK Göteborg.

Fem gånger på kort tid har Elfsborg fått flytta varsel på grund av tv-sändning.
Nu har klubbarna börjat få nog av alla ändringar.
- TV-avtalet är viktigt och värdefullt och det är viktigt att vi har en bra dialog och relation med tv-bolagen men det är för många ändringar nära inpå. Vi tycker att det är viktigt att vi tar upp den här frågan i Svensk Elitfotboll efter säsongen, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till Borås Tidning.

Han får medhåll av IFK Göteborgs ordförande Seppo Vaihela. - Det här påverkar oss väldigt mycket. Vi räknar med tapp på ungefär en och en halv miljon kronor, säger Vaihela till GP.

Ändringarna av matchdagar på grund av TV har blivit en så pass infekterad fråga att den till och med varit uppe till diskussion på styrelsemötena.
Även bland supportrarna protesteras det allt mer högljutt mot TV:s makt över spelschemat.
- Man kan inte flytta matcher hur som helst. Bor man långt bort är det idag nödvändigt att boka minst två-tre månader i förväg för att priset ska bli överkomligt. I mitt fall blev det en billig resa men ingen fotboll, skriver mångårige Elfsborgssupportern Lennart Odhström i Umeå på ett fotbollsforum knutet till klubben.

Och ordförande Bosse Johansson förstår den frustration som finns också hos supportrarna som planerat att se en match ett visst datum som sedan plötsligt blir ändrat.
- Det har blivit fler flyttar och senare i tid, i år. Jag tror att det är en bidragande orsak till de minskade publiksiffrorna i år. Och jag tror inte att det här gynnar tv-bolagen heller, säger Johansson.

Han drar en parallell till konserter och teaterföreställningar som mycket sällan ändras vad gäller tid och plats.
- Ja, och det är en rimlig utgångspunkt för en diskussion i ämnet.

Men det märks att frågan är känslig, då Johansson väljer att hålla inne med den värsta kritiken, då han sannolikt hade velat kritisera det hela ännu hårdare.
- Vi kan inte komma ifrån att tv-avtalet är viktigt för oss men vi bör ta upp en diskussion och hitta en bra lösning, säger han.

Publicerad 2008-10-14 kl 13:16
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå