Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Födelsedagsbarnet visade vägen - "Tårta är man väl värd"

Sebastian Rajalakso fyllde 23 år idag. Och firade på bästa sätt. Med seger.

- Det har varit en bra dag, säger matchvinnaren till FotbollDirekt.se.

Djurgården tog ikväll sin tredje raka seger i allsvenskan när Kalmar besegrades med 2-1 hemma på Stadion. Och nu är avståndet ner till kvalstrecket än mer betryggande.

- Det var väldigt jobbigt när de fick ett skitmål och sen får vi en utvisning så då blir det extra jobbigt. Men vi är mentalt starkare nu än vi var för några veckor sedan, säger Rajalakso.

- Alla är med nu. Det räcker med att några spelare hänger med huvudet så spelar vi elva mot nio eller elva mot åtta och då vänder man inte en sån här match. Men det gör vi nu.

Födelsedagsbarnet själv hade en högst avgörande roll i kvällens match. I den första halvleken språngnickade han in matchens första mål och i den andra tryckte han även in det matchvinnande målet på en retur på Peter Nymanns skott.

Djurgårdens formkurva pekar nu uppåt, men det har varit en jobbig säsong med mycket upp och ner.

- Det är klart att det känns bättre nu. Vi kan spela mer avslappnat och vi är mycket starkare mentalt. Vi hoppas kunna avsluta säsongen bra nu, säger den nyblivne 23-åringen till FotbollDirekt.se.

Hur jobbig har den här säsongen varit egentligen?

- Det har varit jobbiga perioder. Svackorna vi har haft har varit djupa men trots att det har varit mentalt jobbigt så har vi alltid haft en bra sammanhållning i laget. Det är ingen som har snackat skit liksom.

Ni har tre raka segrar nu och har spelat imponerande. Finns det saker som ni måste göra ännu bättre för att avsluta säsongen så bra som ni vill?

- Vi måste vara bra i två halvlekar, spela hela matcherna. Vi har haft en tendens att bara göra en bra halvlek och det måste vi förbättra.

Trots två mål, tre poäng och födelsedag ser dock inte Rajalakso inte någon anledning att fira allt för hårt ikväll. Men lite blir det.

- Lite tårta är man väl värd tycker jag, säger han och skrattar.


Martin Gustafsson

Publicerad 2011-09-23 kl 22:21
Annons
Annons
Annons