POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Följer AIK:s guldjakt från sidan: "Hade nästan gjort vad som helst för att vara på planen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Lundströms olyckliga situation mot Blåvitt i spelaren ovan.

Robert Lundström skadade korsbandet och är tillbaka nästa år. 
Nu följer backförvärvet AIK:s guldjakt från sidan.
- Man hade nästan gjort vad som helst för att få vara med på planen, säger han till Fotbollskanalen. 

Robert Lundström, 28, anslöt inför den här säsongen från Vålerenga till AIK, blev målskytt i debuten i premiärsegern mot Dalkurd och spelade därefter från start i de fyra efterföljande matcherna fram till att oturen var framme i slutet av april mot IFK Göteborg på Friends Arena. Efter lite mer än fem minuter skadade han ena knät och blev utbytt. 

Beskedet? En korsbandsskada, debutsäsongen var över i AIK. 

- Jag fick en väldigt bra start, gjorde mål i min första match och det flöt på bra. Det var väldigt olyckligt att det hände, men samtidigt hann jag visa att jag är väldigt duktig och förhoppningsvis kommer jag tillbaka i minst lika bra form nästa säsong, säger Lundström till Fotbollskanalen. 

Även om det var jobbigt, så tog han beskedet bra. 

- Det var väl framför allt i början som det var väldigt tungt. Jag hade väldigt stora förväntningar på mig själv och laget och det har gått väldigt bra för laget. Det är klart att det är tråkigt att man inte varit med på hela resan den här säsongen, men det är sådant som händer i den här branschen, säger han. 

Lite mer än fyra månader efter mötet med Blåvitt, så är backen på rätt spår igen. Han började nyligen springa på matta, men har ännu en lång väg tillbaka till fotbollsplanen. 

 - Det går väldigt bra. Det har gått en tid efter operationen och jag känner att jag går framåt hela tiden. Jag blir starkare och starkare, så det känns väldigt bra, säger han

- Just nu håller jag fortfarande på och bygger upp muskler i benen. Jag har sprungit lite på matta. Det känns bara kul att man får göra det och belasta lite mer, fortsätter han. 

Lundström har inte ett datum för när han kan vara tillbaka på planen igen, men hoppas vara redo att köra för fullt till nästa års försäsong. 

- Vi har inte funderat så långt, i stället bara på att ta steg för steg. Vi får se hur det går och om det känns bra. Om allt går som det ska, så hoppas jag vara tillbaka så snart som möjligt. Jag har redan uteslutit den här säsongen siktar på att vara tillbaka till försäsongen och förhoppningsvis starta några matcher innan säsongen drar igång. Jag känner ingen stress, jag vill bara vara redo när allt drar igång senare. 

Hur är det att följa lagets framfart från sidan?
- Det är klart att det inte är roligt att sitta på läktaren eller se matcherna på tv, man hade nästan gjort vad som helst för att få vara med på planen, men nu är det som det är. Det har gått väldigt bra för laget och det hjälper också mycket. Vi har som mål att vinna guld och just nu ser det bra ut. Vi har många matcher kvar, så vi får inte slappna av, i stället fortsätta på samma spår.

Om det blir SM-guld, så är han i varje fall tillräckligt frisk för att vara med och fira klubbens första serieseger sedan 2009. 

- Ja, absolut. Det är inget snack om saken, skrattar han. 

- Man har inte hunnit bidra med så mycket, men man känner väl ändå att man hann sätta laget i rätt spår och bidra i starten, fortsätter han. 

Publicerad 2018-09-06 kl 14:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå