Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Förbundet har konferens om anmälda ramsorna: "Behöver veta hur de ska hanteras"

Förvirringen sprids inom fotbollen.
Ingen vet vad fansen egentligen får sjunga.
- I helgen ska vi diskutera frågorna, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Ett flertal okonventionella anmälningar till disciplinnämnden har väckt debatt de senaste veckorna. Först fälldes Djurgården för att supportrarna sjungit att domaren Martin Hansson är ”en hora”. Straffet blev böter – men när en matchdelegat rapporterade AIK-klackens ramsor om ”domarjävlar” sade förbundsstyrelsen ifrån.

ANNONS

- Information gick ut om att man inte ska anmäla den typen av ramsor, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Han berättar att SvFF med Lars-Åke Lagrell i spetsen vill ha en återgång till förra årets hantering av tävlingsbestämmelserna. Då anmäldes varken skanderandet om ”horor” eller ”domarjävlar”.

Problemet är att den skrivelse som gått ut till matchdelegaterna inte tydligt utmejslar hur reglerna ska tolkas – för i tävlingsbestämmelserna står det trots allt att de allsvenska klubbarna ansvarar för sina supportrars yttranden och allmänna uppträdande. Man får inte kränka funktionärer eller andra som jobbar på arenorna.

- Därför förstår jag ju att matchdelegaterna anmäler skanderandet av typen ”Martin Hansson är en hora” eftersom samma ordalydelse föranlett en straffavgift tidigare. Men vi i tävlingskommittén vet faktiskt inte exakt vad förbundsstyrelsen menar, säger Gerhard Sager.

ANNONS

För att bringa klarhet till hur fotbollsrörelsen ska förhålla sig till frågorna kommer de att diskuteras vid helgens ordförandekonferens. Då träffas alla distriktsordföranden från Sveriges regioner och SEF (svensk elitfotboll) för att ta gemensam ställning för vad som är okej och inte.

- Vi ska fatta beslut om hur vi hanterar det här i fortsättningen, hur vi förhåller oss till de här sakerna. Efter det får vi definitivt mer klarhet, säger Gerhard Sager.

På fredagen väntas disciplinnämndens beslut om eventuella böter i en rad av den senaste tidens anmälda händelser.

Fotbollskanalen.se har kontaktat Lars-Åke Lagrell för att höra hans syn på sångerna från läktaren, men förbundsordföranden väljer att inte kommentera.

Publicerad 2011-06-14 kl 22:43

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto