POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Förbundskaptensjakten - "Vi skulle ha svårt att stoppa Rolle"

Roland Nilsson har tidigare nämnts som en tänkbar förbundskaptenskandidat men när det nu blivit allvar kring ett förbundskaptensbyte har inte Nilssons varit på tapeten. Men skulle det bli så, kommer Malmö inte att stoppa honom.

- Det är ett hedersuppdrag för individen om det skulle bli aktuellt. Skulle han komma och säga att han erbjudits jobbet och vill ha det, så har jag svårt att se att vi ska stoppa honom. Men det där är egentligen en hypotetisk fråga, säger Malmö FF:s VD Pelle Svensson till FotbollDirekt.se.

Förbundskaptensfrågan verkar för tillfället stå mellan Hasse Backe, Erik Hamrén och Jörgen Lennartsson, där även Svennis finns med i bakgrunden. Men därmed inte sagt att den nya förbundskaptenen går att hitta i den kvartetten.
Det kan också bli ett helt annat namn. Kanske Malmö FF:s tränare Roland Nilsson, som av många setts som en blivande förbundskapten i framtiden.
- Visst skulle Rolle passa som förbundskapten när han fått ännu mer tränarerfarenhet. Jag har inte koll på kriterierna men ett förbundskaptensjobb kräver dock att personen har viss långvarig erfarenhet. Det är så det känns i dagsläget. Men visst skulle han kunna hoppa på det finaste, förlåt näst finaste tränarjobbet, i Sverige efter Malmö FF, säger Svensson skrockande.

Malmö väntas dock inte likt Rosenborg begära någon ekonomisk ersättning om Nilsson skulle bli förbundskapten.
- Det är en väldigt hypotetisk fråga som jag inte vill spekulera i men att bli förbundskapten skulle vara ett hedersuppdrag och mycket hedrande för både personen själv i fråga och för klubben som personen finns i.

Publicerad 2009-10-13 kl 15:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå