Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundspampen anklagas för lönefusk: ”Jag har rent mjöl i påsen”

Karl-Erik Nilsson ser ut att ersätta Lars-Åke Lagrell - men misstänks för lönefusk. Själv bedyrar han sin oskuld:
– Det känner jag absolut ingen oro för.

Efter en närmare 20-årig politikerkarriär (s) så är den förre yrkespolitikern Karl-Erik Nilsson, 54, garanterad drygt 25 000 kronor i månaden fram till sin pensionsdag, så till vida att han inte får något nytt jobb. Då skulle ersättningen minska i takt med inkomsten från ett eventuellt annat uppdrag. Gränsen för att få behålla full pensionsersättning är att inte tjäna mer än cirka 7 000 kronor i månaden.

Enligt ett reportage av Sveriges Radio P4 Kalmar tidigare i år uppges Karl-Erik Nilsson ha ett eget aktiebolag med betydligt större inkomster än så. Hans fru ska som exempelvis ha fått över 300 000 kronor över de senaste tre åren som styrelsesuppleant där. Karl-Erik Nilsson själv har jämte valt att inte ta ut någon lön och därmed kunnat fortsätta att kvittera ut 100 procent av sin pension.

Hittills, enligt SR P4, handlar det om 1,4 miljoner - en summa som kommer att växa till över fyra miljoner upp vid 65 års ålder, om han fortsätter att lyfta samma ersättning fram till dess. När SR P4 Kalmar sökte Nilsson för en kommentar meddelade han via mejl att han inte ville kommentera uppgifterna. Nu berättar han sin syn på saken för FotbollDirekt.se.

– Det är ju vad jag har rätt till efter alla mina år som politiker. Systemet är dessutom helt transparent. I bland har jag i min civila karriär haft lite mer inkomster, ibland lite mindre men det har på sikt jämnat ut sig, säger han.

Så du oroas inte för att fastna i en granskning av din ekonomi?

- Nej, inte alls. Jag redovisar i detalj varje månad mina inkomster och har ingenting att vara orolig för, säger han till FotbollDirekt.se

Mer besvärande omständigheter för Lars-Åke Lagrells förmodade efterträdare är det faktum att han var general för U21-EM i Sverige fram till för två år sedan. Hur hans anställningsform såg ut är inte klarlagt, det är inte sannolikt att han hade mindre än 7 000 i månaden för ett sådant prestigeuppdrag.
– Det enda jag kan säga är att jag inte har fått ut mer pengar än vad jag har rätt till, säger Karl-Erik Nilsson.

Publicerad 2011-11-17 kl 21:19
Annons
Annons
Annons