POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6v

Före succén - Billborn oense med Bojanic om rollen: "Då kändes det lite svajigt"

Darijan Bojanic var utropstecken som innermittfältare i Bajen.
Men när han kom till klubben var det osäkert om han skulle få den rollen, och han var oense med tränaren Stefan Billborn.
- Det kändes lite svajigt, säger Bojanic i podcasten ”Lundh”.

Hammarby slutade trea i allsvenskan och en av dem som stack ut mest i laget var Darijan Bojanic. Från sin mittfältsposition svarade han för fyra mål och tolv assist, men det var inte givet att han skulle få den rollen. 24-åringen tycker att det rådde vissa oklarheter med tränaren Stefan Billborn om vilken position han skulle spela på när han kom till klubben inför säsongen. 

- Direkt när jag kom kändes det lite svajigt. Det kändes typ som att vi var oense om var jag skulle spela, säger Bojanic i podcasten ”Lundh”.

Du och Stefan Billborn?
- Ja, lite typ. Han ville ha mig lite som vänsterytter först. Jag hade inga problem med det, det är så klart han som bestämmer, men det känns som att min riktiga position är i mitten. Sedan fick jag spela där. Då var det bara att go with the flow. Vi spelade bra fotboll. Det var lätt att hitta passningar när man hade de offensiva spelarna som man hade framför sig, som rörde sig mycket inåt. Det underlättade mycket för mig.

Varför tror du att han tvivlade på att sätta dig centralt?
- Vad jag har läst och hört är det väl de defensiva kvaliteterna, kanske.

Ofta trycker man ut kreativa spelare på kanten för att man känner att man inte kan ha dem centralt. Kände du att du hade tillräckligt för att spela i mitten?
- Förra året i Helsingborg kände jag att det funkade, att jag klarade av det. Det var inte så svårt. Nu i Hammarby, när jag väl fick chansen, känner jag att jag klarade av det.

FAKTA

249 - Darijan Bojanic

Avsnitt 249 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Darijan Bojanic. Hammarbys mittfältare talar om förklaringen till succésäsongen, om hur han ser passningar få andra ser, om oron i början när han fick spela på kanten, om betydelsen av förtroendet från duon Stefan Billborn och Joachim Björklund, om Zlatan Ibrahimovic som delägare och om att klagandet på hans defensiva spel är överdrivet.

Dessutom berättar Bojanic om intresset från utlandet, om drömmen om serie A, om att välja bort Helsingborg efter att ha spelat upp klubben i allsvenskan, om varför Graham Potter fick honom att förstå vad som krävs, om att fel fokus och misstag gav missnöje och rubriker och om kärleken till spontanfotbollen i Gislaved där han formades.

Publicerad 2019-12-12 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå