POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
28v

Företag tar AIK till tingsrätten efter ekonomisk tvist

Foto: Bildbyrån.

AIK är i en ekomisk tvist med ett företag.
Enligt Aftonbladet tar nu företaget klubben till tingsrätten.

I februari flyttade AIK sin shop till Friends Arena. Klubben meddelade då att flytten möjliggjordes tack vare ett samarbete med flera av sina samarbetspartners. Men vid flytten uppstod en ekonomisk tvist mellan AIK Merchandise och ett av företagen.

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om nyheten, betalade AIK 1,9 miljoner kronor till företaget, men företaget anser att klubben ska betala ytterligare ungefär 800 000 kronor eftersom den ursprungliga offerten ändrades och tilläggsbeställningar tillkom. Det fick företaget att i höstas anmäla AIK till Kronofogden.

- Från början hade vi en ganska bra dialog. De sa: "Vi ska fixa det här". Men sen har det dragit ut på tiden och på senare tid har vi inte fått någon respons alls. Nu har vi tröttnat. Därför valde vi att gå vidare till Kronofogden, sa en person från företaget till Aftonbladet.

Nu tar företaget till ytterligare åtgärder. Enligt Aftonbladet tar nu företaget AIK till tingsrätten eftersom arbetet, enligt företaget, har blivit dyrare än vad den första offerten visade. Företaget menar att AIK fortfarande står fast vid kostnaden för den ursprungliga offerten och därmed har klubben betalat för lite pengar i och med tilläggsbeställningarna.

AIK har tidigare nekat till att man gjort fel i samband med flytten.

"Vi anser att motparten saknar grund för detta krav och vi har därför bestridit detta ärende. I övrigt har vi inga ytterligare kommentarer att lämna", skrev AIK:s ekonomichef och vice vd Håkan Strandlund i ett sms till Aftonbladet tidigare i höstas.

Publicerad 2018-12-05 kl 13:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå