Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Förlängning med Rasmus Elm dröjer - storebrodern besviken: "Det är skitdåligt"

Foto: Bildbyrån

Rasmus Elm har inte förlängt sitt kontrakt med Kalmar FF - och saknades på årets första träning.
Det gör storebrodern Viktor besviken på klubben.
- Det är en gåta. Det skulle ha varit klart för länge sedan, säger han till Barometern.

Kalmar FF-stjärnan Rasmus Elm har inte längre något kontrakt med klubben. KFF har uttryckt en önskan om att förlänga med mittfältaren, som avvaktat ett beslut. I slutet på november var sportchefen Thomas Andersson Borstam dock inte oroad över situationen.

- Rasmus är en viktig spelare, både på och vid sidan om planen. Och vår ambition är att Rasmus ska fortsätta att vara med på den här resan. Och där hoppas vi och tror att vi ska hitta en väg fram som blir gemensam, absolut är det så, sa han då till Fotbollskanalen.

- Jag tycker att vi sitter i en bra dialog med Rasmus. Han är klok och bra på alla sätt och vill ha en stund här efter serien. Den processen har vi egentligen haft varje år att han får lite tid att känna efter hur kropp och huvud känns. Men jag hoppas och tror för Kalmar FF:s bästa att Rasmus är med även 2019 när det drar igång.

Men när KFF gjorde sin första träning för året under måndagen så saknades Rasmus Elm. Parterna har inte kommit överens om något nytt kontrakt, och det får storebrodern Viktor att reagera.

- Vi har många ungdomar som kan bli någonting men vi behöver få in erfarenhet. Att de inte förlängt med Rasmus än är en gåta. Det skulle ha varit klart för länge sedan, säger han till Barometern.

- Så fort han hade spelat fem matcher i rad i höstas skulle de ha förlängt med honom. Där har de lite att lära.

Viktor Elm säger sig dock inte veta hur kontraktsdiskussionerna har sett ut.

- Jag vet inte om de har försökt så jag vet inte om de har misslyckats. Det är skitdåligt. Alla vet hur bra han är. Med respekt för alla andra spelare vi har så är han den bäste vi har och han borde ha varit klar först, säger han.

Rasmus Elm själv har tidigare sagt att han först och främst måste bestämma om han ska fortsätta karriären.

Alltså just nu är första beslutet om jag ska spela vidare och i så fall var. Jag måste känna hur kroppen känns, sa han till Barometern i slutet på november.

Fotbollskanalen har sökt Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Publicerad 2019-01-08 kl 10:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons