Förlust och näsbrott för Elfsborg

Mjällby tog sin första seger på fem matcher när man utnyttjade sina få chanser och besegrade Elfsborg med 2-0 (0-0) på hemmaplan. Elfsborg blev dessutom av med Denni Avdic, som bröt näsbenet.

Elfsborgs skyttekung Denni Avdic bröt näsbenet redan efter nio minuter. Efter en sammanstötning med Mjällbymålvakten Mattias Asper blev Avdic liggande och därefter utbytt.

Elfsborg var det bättre laget, hade bollen lite oftare men skapade väldigt lite. Mjällby chockstartade andra halvlek. Matchens store profil Tobias Grahn utnyttjade Andreas Wikströms slarv, snodde bollen vid mittlinjen och avslutade själv, via Joakim Wulffs fingrar. Det var hemmalaget första avslut i matchen.

Därefter fick Mjällby göra det som de är bäst på - stå nere vid eget straffområde och nicka undan bollar och sedan iscensätta snabba omställningar. Elfsborg tryckte på, men de många avsluten var samtliga av låg kvalité.

TT

I mitten av halvleken mattades gästerna och efter en hörna, 10 minuter från slut kunde Daniel Löfquist stöta in 2-0. Kanske inte helt rättvist men det var en match med mycket kamp och nykomlingen Mjällby kämpade bäst.

Publicerad 2010-05-09 kl 19:07