POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Förre sportchefen tillbaka som klubbdirektör i AIK: "Fanns en längtan"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s möte med Sundsvall i spelaren.

Jens T Andersson lämnade sin sportchefsroll i AIK 2013.
Nu är han tillbaka i klubben – som klubbdirektör.
- Det är ett jäkligt spännande skede för AIK Fotboll, det fällde avgörande, säger han till Sportbladet.

Under måndagen stod det klart att Jens T Andersson återvänder till AIK, men inte till sin gamla sportchefsroll, utan som ny klubbdirektör. Andersson var sportchef mellan 2010 och 2013 och stod bland annat bakom värvningarna av Ivan Turina och Mohamed Bangura.

Trots att det fanns erbjudanden från utlandet valde Andersson att vända hem till Sverige och AIK.

- Dels fanns längtan att komma hem till Sverige och tillbaka till AIK och allsvenskan, som jag tycker har tagit steg under de fem år som jag varit utomlands. Sedan är det även en kombination med familjeliv och det praktiska, det är mycket som ska stämma när man sticker utomlands med två barn och en fru. Det är ett jäkligt spännande skede för AIK Fotboll, det fällde avgörande, säger han till Sportbladet.

Att Andersson blir ny klubbdirektör innebär att han både blir föreningschef för AIK FF och vd för AIK Fotboll AB. Dessutom står det klart att Håkan Strandlund blir vice vd.

- Jag har träffat båda styrelserna, både den för bolaget och den för föreningen, så när som på någon enstaka person. Vi har haft ett antal möten. De har varit positiva eftersom vi sitter här. De har känts bra tycker jag. De har presenterat en roll och en bild som är spännande, berättar han.

Under de senaste åren har Andersson varit sportchef i kroatiska Hajduk Split och danska AGF Århus. När han återvänder till svensk fotboll och AIK är det alltså som klubbdirektör och han har inga planer på att inkräkta på Björn Wesströms roll som sportchef. För Sportbladet berättar han att det är AIK:s sportchef som står för värvningarna till klubben och att han mer kommer att fungera som ett stöd som kan bidra med kontakter.

Andersson är ödmjuk inför sina uppgifter och menar på hans inträde inte innebär stora förändringar för föreningen.

- Jag tror inte att AIK kommer att byta spelsätt eller tröjfärg när jag tillträder. Min första tid kommer att bli en analysfas. Även om jag känner igen klubben sedan tidigare kommer jag att behöva sätta mig in i lite nya områden. Vi har en ambition och målsättning att hela tiden flytta och utveckla AIK. Det är en erfarenhet som jag har tagit till mig, det räcker inte med att bara laget gör det eller att organisationen utanför laget gör det. AIK är i första hand en fotbollsklubb och behöver utvecklas över hela klubben för att ta nästa steg. Det finns förutsättningar för att göra det, och vi kommer att jobba stenhårt för att det ska bli så också.

Publicerad 2018-07-17 kl 07:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå