FÖRSÄSONGSKOLLEN: Cibicki målskytt när J-Södra skakade MLS-lag

Fotbollskanalens försäsongskoll är tillbaka. Här får du alla resultat från de allsvenska lagens matcher.

Cibicki - här i Malmö-tröjan.

DC United-Jönköping Södra 2-2 (1-0)
Mål:
Tom Siwe, Pavel Cbicki.

Jönköping Södra kryssade borta mot DC United efter en första halvlek där båda lagen tilldömts varsin straff. Amerikanerna satte sin medan Tommy Thelin missade för smålänningarna.
I den andra halvleken vände J-Södra matchen efter att nyförvärvet Pawel Cibicki satte ett distansskott och Tom Siwe nickat in 2-1 efter en hörna. DC United kvitterade men Jönköping kunde i alla fall konstatera en bra prestation mot MLS-laget och ett fint mål av nyförvärvet Cibicki.

Falkenberg-Vinberg 2-1 (0-1)
Mål:
Daniel Johansson, Hakeem Araba.

En blåsig historia på Vinåvallen där Hakeem Araba blev matchhjälte med en frispark. Även första FFF-målet kom efter en fast situation där mittbacken Daniel Johansson tryckte in bollen.

- Jag är nöjd med insatsen. Hela tanken var att byta ut ett träningspass mot en match. Det finns saker jag är nöjd med och saker jag inte är nöjd med. Vinberg kom ut väldigt taggade, säger tränaren Hasse Eklund till klubben hemsida.

Elfsborg-Brann 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Lasse Nilsson (5), 1-1 Kristoffer Barmen (47), 1-2 Bismar Acosta (77).

Många skador i backlinjen gjorde att Elfsborg fick ställa upp med Viktor Nilsson och högerbacksvärvningen Anders Randrup som mittbackar mot Brann natten till tisdag svensk tid. Dessutom fick yttermittfältaren Simon Hedlund agera ytterback och i andra halvlek gick Viktor Claesson ner som ytterback.

Efter att Viktor Nilsson tvingats gå av fick också mittfältaren Marcus Rohdén spela mittback, och anfallaren Per Frick gå ner på mittfältet.

- Vi hade inte en spelare på rätt position i andra, det blev en kaoshalvlek, säger Elfsborgs manager Magnus Haglund till Borås Tidning efter 2-1-förlusten mot det norska laget.

Någon riktig match blev det inte för Elfsborg.