FÖRSÄSONGSKOLLEN: HIF förlorade mot division 1-lag

Fotbollskanalens försäsongskoll är tillbaka. Här får du alla resultat från de allsvenska lagens matcher.

FC Nordsjälland-IF Elfsborg 4-2 (2-2)
Mål: 1–0 Martin Vingaard (5), 2–0 Tobias Mikkelsen (9), 2–1 Viktor Prodell (13), 2–2 Viktor Prodell (29), 3–2 Marcus Ingvartsen (51), 4–2 Souheib Dhaflaoui (67).

Säsongens första träningsmatch gav både positiva och negativa nyheter för Elfsborg. Borta mot Nordsjälland förlorade man med 4-2 och dessutom gick nyckelspelaren Viktor Claesson ut med en skada redan efter nio minuter, rapporterar Borås Tidning.

- Det är bara en lårkaka så det är ingen fara, men det gör ont just nu, säger Claesson till Fotbollskanalen.

Glädjande för Elfsborg var att yttermittfältaren Emir Bajrami gjorde comeback. Han hoppade in i den 67:e minuten. Nyförvärven Anders Randrup och Jörgen Horn spelade hela matchen.

Östers IF-Helsingborgs IF 2-0 (0-0)
Mål:
1-0 Fritiof Björkén (73), 2-0 Denis Velic (84)

Första halvleken slutade mållöst och det var hemmalaget Öster som spelade bäst under de 45 minuterna, enligt Helsingborgs Dagblad. I den andra halvleken inledde dock Helsingborg bäst och Lalawele Atakora var nära att göra 1-0 med ett tungt skott. I den 73:e minuten satte dock Fritiof Björkén 1-0 till Öster och nio elva minuter senare nickade Denis Velic in 2-0. Bäst i HIF var, enligt HD, nyförvärvet Adam Eriksson.