FÖRSÄSONGSKOLLEN: Storförlust för MFF mot Ålborg

Det blev förlust för Malmö FF i träningsmatchen mot Ålborg. Rasmus Jönsson inledde målskyttet för danskarna.

Ålborg-Malmö FF 3-0
Mål: Rasmus Jönsson, Thomas Enevoldsen (2)

Malmö FF hade åkt över bron för att möta tränaren Allan Kuhns förra klubb Ålborg. I startelvan fanns Markus Rosenberg, men också Guillermo Molins som gjorde sin första A-lagsstart på 20 månader.

Runt 20 tappra MFF-supportrar hade tagit sig till Ålborgs hemmaarena. Den totala publiksiffran hamnade på 4744.

Det skulle bli en målrik match. Danskarna var det bättre laget i första halvlek, där MFF hade svårt att få till några organiserade anfall. Med kvarten spelad satte den förre Helsingborgs IF anfallaren Rasmus Jönsson 1-0 till hemmalaget. Bara minuter senare utökade Ålborg ledningen till 2-0 genom Thomas Enevoldsen.

Tio minuter in andra halvlek kom också 3-0 för det danska laget, efter att Enevoldsen hade tagit sig in i bortalagets straffområde. MFF gjorde en hel del byten i den andra halvleken, bland annat lämnade Molins över till nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson. Resultatet 3-0 stod sig dock matchen ut.