Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Försäsongssuccén spelklar mot Djurgården?: ”Bestäms imorgon”

Stor succé på försäsongen - men oturligt skadad strax innan allsvenskan startade. Nu är Kalmars senegalesiska nyförvärv Papa Diouf redo för allsvensk debut mot Djurgården på söndag.

- Jag känner mig redo och sugen på att spela, men det är upp till tränarteamet och läkaren om de anser att jag är klar, säger Papa Diouf till FotbollDirekt.se.

Han kom till Kalmar på lån fram till juli – men Papa Diouf imponerade så pass under försäsongen att smålänningarna redan i mars bestämde sig för att skriva kontrakt till och med 2015 med 22-åringen från Senegal.

Diouf öste på med mål och assists från sin högerytterposition under träningsmatcherna, men mot Elfsborg en månad före seriestart skadade han handen, en skada som tvingade Diouf till operation. Nu börjar han dock bli redo, och i morgon tas beslut om han kan spela mot Djurgården på söndag.

- Jag har tränat med laget sedan förra veckan och allt känns bra. Jag har fått jobba mig upp på samma nivå som innan skadan, det tar lite tid, men klart jag vill spela om jag får chansen, säger Diouf.

Diouf kom till Kalmar efter spel i bulgariska Litex Lovech, och det är ett snäpp upp både på och utanför planen.

- Allt är mer professionellt här, organisationen och allt runtomkring är mycket bättre. Det är mer press och journalister här, men det gillar jag, om man ska upp på den högsta nivån är det lika bra att vänja sig vid det.

- Det är en fysisk och taktisk fotboll som jag tycker passar mig bra. Spelet är snabbare än i Bulgarien, men jag gillar när det går snabbt. Där var det mer lunk. Nanne är fantastisk, man lär sig saker varje dag och jag tror att jag kan utvecklats jättemycket här.

Vad hoppas du kunna bidra med – du gjorde en del poäng under försäsongen?

- Ja, det hoppas jag kunna göra nu också. Som högerytter, som jag spelat innan jag blev skadad är det viktigt att komma med inlägg och assistera. Men helt ärligt, jag spelar vart som helst. Jag kan spela målvakt om Nanne vill det.

 

 

 

Publicerad 2012-04-26 kl 17:06
Annons
Annons
Annons