Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Försäsongstabellen - här är lagen som visat starkast form

Foto: SCANPIX

Den svenska tävlingssäsongen inleds på lördag. Fotbollskanalen har sammanställt en försäsongstabell - och fyra lag sticker ut i toppen.

På lördag spelas de första matcherna i Svenska Cupen, och därmed inleds tävlingssäsongen för de allsvenska lagen. Försäsongen inleddes i mitten på januari, sedan dess har lagen i allsvenskan spelat mellan tre och sex matcher - mot varierande motstånd.

Fotbollskanalen har sammanställt en tabell över försäsongen. I toppen har Falkenberg, Östersund, IFK Göteborg och Gif Sundsvall visat fin form och har ett poängsnitt på 2,5 poäng per match.

I botten har Gefle, Kalmar FF och svenska mästarna IFK Norrköping haft sämre resultat.

Falkenbergs tränare Hans Eklund är nöjd över vinsterna under försäsongen, men menar också att det är prestationen som är det viktiga.

- Jag tycker att det har varit lite blandad kompott. Vi har gjort några matcher som har varit bra och några som har varit mindre bra prestationsmässigt. Vi har ju haft en idé om att träna lite på vårt bollinnehav och mött lag från lite lägre divisioner, säger han till Fotbollskanalen.

Hur viktigt är det att vinna försäsongsmatcherna? Kollar man på andra bitar än resultatet?
- Man kollar på prestationen såklart. Man kollar på de bitar man tränar på och sen vill man se det i matchsituationer. Vi har valt i år att spela lite fler matcher som en del i vår träning. Så det tycker jag har slagit väl ut. Men vi hade ju ett år förra året där vi inte vann så mycket, så det har varit positivt för oss att vinna ur den aspekten. Men när allsvenskan börjar så startar alla på noll så då spelar det ingen roll hur många matcher man har vunnit innan.

Publicerad 2016-02-18 kl 13:30

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons