Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Forsberg besviken på Sundsvall: "Det är väl klart att det inte är okej"

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall ville använda Emil Forsberg som "pant" för ett lån på fem miljoner. Men klubben meddelade inte Leipzig-mittfältaren.
- Sättet det kom ut på blev otroligt fel. Det gick inte rätt till, säger Forsberg.

Gif Sundsvall har under en längre tid brottats med ekonomiska problem. Klubben räddades nyligen av sponsorer som lånade ut fem miljoner kronor.

Innan det så berättade ordföranden Johan Nikula att man ville använda pengar från en kommande Emil Forsberg-övergång som "pant" för ett lån på fem miljoner - något som nu inte behövdes. Svensken har gjort succé i Leipzig och Giffarna tyckte att den miljonsumma klubben skulle få i utbildningsbidrag vid en försäljning var tillräcklig garanti.

- Vi tycker att det är en hygglig säkerhet för det lån vi nu hoppas på, sa Nikula enligt Sundsvalls Tidning.

Gif Sundsvall hade dock inte pratat med Emil Forsberg om saken, vilket landslagsmittfältaren inte uppskattade.

- Det är väl klart att det inte är okej. Jag menar, det kom ut alldeles fel och det tror jag att klubben känner också. Jag hade inte pratat med någon överhuvudtaget. Jag förstår väl att det skulle ha inbringat mycket pengar till klubben så, men sättet det kom ut på blev otroligt fel. Det gick inte rätt till och det vet de om nu så det är som det är, säger Forsberg.

Vilken kontakt har du haft med dem?
- Nä men på slutet har jag väl inte haft någon kontakt alls med dem egentligen. Utan jag har väl följt situationen och tyckt att det är tråkigt. Det är mer farsan som hållit kontakt med dem. Jag pratar inte så mycket med dem, det är mer när man är där.

Sundsvalls strategi blev uppmärksammad i Tyskland och Leipzigs sportchef Ralf Rangnick slog fast att det inte var aktuell med en försäljning av Forsberg. Rangnick erbjöd dock Giffarna att Leipzig skulle chartra ett plan till Sundsvall och spela en träningsmatch, där Norrlandslaget skulle få behålla alla intäkter.

Om en eventuell träningsmatch mot sin gamla klubb säger Emil Forsberg:

-  Det handlar väl mer om hur Leipzig vill göra. Förslaget finns ju där, förslaget har ju kommit ut. Och det är en möjlighet att göra det, jag tycker självklart att Giffarna borde självklart nappa på det. Det kommer att inbringa pengar och de är dumma om de inte gör det. Jag kommer självklart att hjälpa till och se till att det blir bra. Men förslaget måste de prata med Leipzig om. Jag tycker att det är ett otroligt snällt och kanske något som man egentligen inte alls behöver erbjuda. Det är mer en gest mot Giffarna och de behöver pengar, och det är klart att det vore fantastiskt.

Känner du själv något tryck att hjälpa klubben med pengar?
- Nej, absolut inte. Det är en professionell fotbollsklubb som sköter sig själv. Jag blev såld där när jag var 20 och så fick de ett par kronor och när jag såldes vidare till Leipzig fick de ett par kronor. Någon press att hjälpa dem så känner jag absolut inte. Det är en professionell fotbollsklubb som har arbetare som ska sköta det. Det är jag inte orolig för. Det viktigaste för mig är att Giffarna går bra och att folket mår bra där och att det är en klubb som sköter sig.

Publicerad 2017-10-03 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons