Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Forsberg ger tummen upp till Hareide i MFF: "Nästan så jag själv ville tillbaka"

Sverige (herr)

SOLNA. Han är förvånad över att det hackat för Malmö FF.
Men nu tror Emil Forsberg att klubben gjort helt rätt som anställt Åge Hareide.
- Fantastiskt att se, säger landslagsstjärnan.

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Emil Forsberg i spelaren.

Malmö FF har vunnit svenska cupen och gått till Europa Leagues gruppspel i år. Men man ligger också fyra i allsvenskan och har sparkat en tränare i form av Milos Milojevic. En som är förvånad över att det hackat för den himmelsblå klubben är tidigare MFF-spelaren Emil Forsberg.

- Många trodde att Malmö skulle springa hem segern i år igen men det gör man inte. Det är bra för svensk fotboll också. Men med den ekonomin och de spelarna som de har tycker jag att det är ett misslyckande. Det tror jag att alla känner. Det har inte varit bra. Det har varit upp och ner och hit dit, säger Forsberg och fortsätter:

ANNONS

- Det har inte varit någon kontinuitet på spelet och spelarna. Det har varit tråkigt och jag ser väl hellre att Malmö vinner SM-guld. Men det kan vara en bra läxa för dem också att se vad man har gjort för fel, om man har byggt något fel. Det är ingen fråga om att de har ett fantastiskt lag och jag hoppas att de får ihop det till nästa år.

Landslagsstjärnan gillar att rutinerade Åge Hareide, som Forsberg hade som tränare när han spelade i MFF, är tillbaka året ut.

- Det är nästan så jag själv ville komma tillbaka när jag såg att Åge återvände. Det var fantastiskt att se och jag tror att han är rätt man för dem nu under de sista månaderna. Han kan få ordning på grabbarna. Han är rak och ärlig och säger som det är. Han tar sina beslut utifrån vad han känner. Han kommer att kräva 100 procent på varje träning varje dag, varje match. Ger du inte det kan du gå upp och sätta dig på läktaren och jag tror att det är det som de behöver.

ANNONS

I botten kämpar ett annat av Forsbergs ”lag”; Gif Sundsvall. RB Leipzig-spelaren har starka känslor för den allsvenska jumbon.

- Jag följer Sundsvall stenhårt. Det är tufft. De var nära att vinna senast men då klev en gammal "Giffare" (Carlos Moros Gracia) fram och "skickade upp honom" i krysset. Det säger väl allt.

- Man får satsa för att ta så många poäng som möjligt nu i år och sen får man utvärdera efter säsongen åt vilket håll man vill gå som förening.

Publicerad 2022-09-20 kl 21:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto